Motorolin ekran se ovija oko zapešća ruke

blank

Na Lenovo Tech World ’23 u Teksasu predstavljen je koncept za koji se ne zna kada bi mogao krenuti u masovnu proizvodnju

Dok je u ravnom položaju ekran mjeri 6,9 inča i izgleda poput klasičnog pametnog telefona. U tren oka se može savinuti i staviti na ruku, kao da imate veliki pametni sat. Može se saviti u razne oblike i samim time omogućiti drugačije značajke.

Tada se i Android sučelje prilagođava te smanjuje na 4,6 inča. Motorola ovime nastavlja pomicati granice i ulagati u fleksibilnu tehnologiju zaslona i uređaje. Novi konceptualni uređaj koristi FHD+ pOLED zaslon koji se može savijati i oblikovati u različite oblike ovisno o potrebama korisnika.

blank

blank

blank

blank

Iz Motorole ističu da se koncept prilagodljivog zaslona dalje nadograđuje na zaslonske i mehaničke inovacije iz njihovih sklopivih i rolo uređaja koje su već predstavili u kategorijama pametnih telefona i računala. Vidjeli smo ih uživo tijekom Mobile World Congressa u Barceloni krajem veljače 2023.

Koncept prilagodljivog zaslona može se prilagoditi od standardnog iskustva Android telefona u ravnom položaju do omotanog za iskustvo nošenja na zapešću ili postavljanja u nekoliko načina poput stalka.