MWC 2019 Barcelona: Wiko View3 i View3 Pro

blank

Uz uglađen dizajn i visoku kvalitetu izrade Wiko View3 i View3 Pro mogu se pohvaliti i s trostrukom kamerom na stražnjoj strani.

Od francuskog proizvođača mobitela Wiko na svjetsko pa tako i na hrvatsko tržište stižu dva napredna pametna telefona. Veliki ekrani, velika baterija, memorijski kapaciteti i odlična izrada karakteriziraju dva nova telefona koja je Wiko predstavio u Barceloni na Mobile World Congressu.

blankPametna trostruka kamera kod modela Wiko View3 dolazi u kombinaciji 12 + 13 + 2 megapiksela, a prednja nudi 8 megapiksela. Kameru od 12 megapiksela čini Sonyjev senzor IMX486, veličina piksela je 1,25 μm što će omogućiti hvatanje zadivljujućih živahnih i oštrih fotografija čak i u uvjetima slabog svjetla. Za šire kutove tu je 13-megapikselna kamera koja hvata kut do 120 stupnjeva, a kamera od 2 megapiksela je dubinska kamera koja omogućuje zamagljivanje pozadine.

blankU cijelosti integrirana aplikacija Google Lens omogućuje pretraživanje onoga što vidite, brže dovršavanje radnji i interakciju sa svijetom koji vas okružuje. Nadalje, Motion Photo će vam omogućiti da oživite fotografije u aplikaciji Photos, a Google Assistant pružit će okidanje selfie fotografija bez upotrebe ruke, snimanje video zapisa i još mnogo toga.

blankI model Wiko View3 Pro sadrži tri stražnje kamere, s tim da je dubinska kamera od 5 megapiksela (12 + 13 + 5 megapiksela), a prednja od 16 Mpx te će selfie snimke biti vrijedne dijeljenja i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Kombiniraju se četiri piksela u jedan piksel čime se poboljšava hvatanje svjetla.

Uz kamere na novim Wiko modelima pametnih telefona koristi se AI odnosno umjetna inteligencija koja regulira ravnotežu bijele boje, ISO, fokusiranje te izvodi analizu scenarija i okruženja kako bi se besprijekorno podesile postavke radi optimizacije slike.

blank
Wiko View3

Oba modela imaju ugrađenu bateriju kapaciteta od 4000 mAh uz koje će View3 i View3 Pro potrajati do dva dana između punjenja. Tijekom punjenja modela View3 Pro koristi se tehnologija Pump Express za brzo punjenje. Wiko želi svoje telefon odnosno baterije još više unaprijediti te će se s društvom SmartViser, inače priznatim stručnjakom u području testiranja uređaja, testirati Wiko pametne telefone uz simuliranje stvarne uporabe potrošača, u stvarnim uvjetima mreže, radi optimizacije i ocjenjivanja njihove učinkovitosti koja se temelji na prosječnom profilu korisnika. To uključuje redovnu uporabu poput glazbe u pozadini, gledanje video zapisa uživo, pretraživanje društvenih mreža i vrijeme uređaja na čekanju.

blank
Wiko View3

Radna memorija danas je postala najbitniji dio pametnih telefona, a u tom segmentu Wiko ima što za ponuditi. 6 GB RAM i 128 GB interne memorije ugrađeno je u Wiko View3 Pro kojeg pokreće MediaTek Helio P60 s osam jezgri, opcijski se nudi i kombinacija 4 GB RAM / 64 GB ROM, uz proširenje microSD karticama do 256 GB. Drugi model Wiko View3 dolazi s 3 GB / 64 GB i kartica te ima ugrađen čipset MediaTek Helio P22 s osam jezgri. Oba modela imaju ugrađenu najnoviju verziju Androida 9.0 Pie.

blank
Wiko View3

Modeli se sitno razlikuju po ekranima – View3 ima 6,26 inča u HD+ rezoluciji, a View3 Pro 6,3 inča u full HD+ rezoluciji. Oba modela na vrhu ekrana imaju maleni notch u kojem je smještena prednja kamera koja se koristi za Face Unlock odnosno otključavanje licem. Na stražnjom strani kućišta od stakla smješten je senzor otiska prsta. Za boje kućišta koriste se ugodne boje – kod View3 Pro su Nightfall i Ocean dok su kod modela Wiko View3 Noćno plava, Rumeno zlatna i Električno Bleen. Posljednja boja Bleen je ustvari kombinacija plave i zelene, a naziv je nastao spajanjem engleskih riječi Bl+een.

blank
Wiko View3 Pro

Wiko telefoni proizvode se od 2011. godine, prodaju se u 30 zemalja Europe, Afrike, Srednjeg istoka i Azije te u zemljama u našem okruženju zauzimaju veliki udio u prodaji – u Italiji su brand broj četiri s 5% tržišnog udjela, u Francuskoj su zauzeli treće mjesto s udjelom od 12%, a globalno proširenje slijedi i na sjevernoameričko tržište te će uskoro za operatera Sprint predstaviti novi uređaj.

blank