MWC23: Motorola defy donosi uslugu Bullitt Satellite Messenger

blank

Bullitt i Motorola u Barceloni debitiraju s univerzalnim Bluetooth uređajem s naprednom satelitskom tehnologijoma

Dvosmjerna satelitska komunikacija omogućuje napredno slanja poruka, dijeljenje lokacije i SOS pomoć. Bullitt Group, inovativni britanski proizvođač mobilnih telefona, u partnerstvu s Motorola Mobility, tvrtkom Lenovo, predstavio je novi uređaj u motorola defy rugged asortimanu koji uključuje njegovu jedinstvenu uslugu slanja poruka satelit-na-mobil.

Satelitska veza motorola defy je Bluetooth uređaj koji omogućuje satelitsko povezivanje s bilo kojim iOS 14 i više ili Android 10 ili novijim pametnim telefonom. Dizajniran je za svakoga tko je ikada bio frustriran nedostatkom pokrivenosti mobilnom mrežom – bilo da putuje ili sudjeluje u aktivnostima na otvorenom, ili samo u svakodnevnom životu živi.

Motorola i Bullitt ponovno su potvrdili svoju predanost inovacijama integracijom Bullitt Satellite Messengera u novu ponudu motorola defy, koju su obje tvrtke predstavile na MWC 2023.

“Defy asortiman robusnih uređaja ima široku privlačnost, a motorola defy satelitska veza posebno je relevantna za sve nas koji smo se ikada našli izvan pokrivenosti tradicionalnim porukama”, rekao je Dave Carroll, potpredsjednik, strateških partnerstva u Motoroli i dodao:

“Dodavanje osigurane povezanosti s dvosmjernim satelitskim slanjem poruka po tako pristupačnoj cijeni proširuje privlačnost asortimana motorola defy i veselimo se što ćemo u nadolazećim mjesecima dovesti satelitsku vezu motorola defy u novi segment korisnika mobilnih telefona.”

blank

“Oduševljeni smo što radimo s Motorolom kako bismo doveli još jedno inovativno rješenje u defy asortiman. Satelitska veza motorola defy, u kombinaciji s uslugom Bullitt Satellite Messenger, donosi pristupačne i pristupačne satelitske poruke na svačiji trenutni pametni telefon. Ovo je definicija demokratizacije satelitskih komunikacija”, rekao je Dave Floyd, suosnivač Bullitta.

Bullitt Satellite Connectivity

Satelitska veza motorola defy je kompaktan, lagan, Bluetooth dodatak sa zgodnom petljom za pričvršćivanje koja omogućuje Android ili iOS uređaju da se poveže s aplikacijom Bullitt Satellite Messenger i iskoristi njezinu punu funkcionalnost, uključujući pravu dvosmjernu razmjenu poruka preko satelita, kao kao i dijeljenje lokacije i SOS pomoć.

Čvrsti uređaj pogodan za džep prošao je testiranje Mil-Spec 810H i otporan je na vodu i prašinu s oznakom IP68. Ima bateriju od 600 mAh koja osigurava trajanje baterije za više dana korištenja. Dizajn uključuje fizički SOS i lokacijski gumb “Check In”, što mu omogućuje da ponudi neke funkcije čak i kada nije povezan s uparenim pametnim telefonom.

blank

Dizajniran kako bi svakom pametnom telefonu pružio snagu satelitske povezanosti, motorola defy satelitska veza je napredni satelitski hotspot uređaj koji osigurava bezbrižnost – kamo god vas sljedeća avantura odvede.

“Satelitska tehnologija za bilo koji pametni telefon je sljedeći veliki korak u mobilnom povezivanju, a ono što je MediaTek isporučio sa svojim samostalnim čipom za satelitsku komunikaciju temeljenim na standardima. Uspješno smo surađivali s Bullittom, integrirajući našu 3GPP NTN tehnologiju i čipset u prvi na svijetu komercijalno dostupnih uređaja s dvosmjernim satelitskim slanjem poruka”, rekao je JC Hsu, korporativni potpredsjednik i generalni direktor MediaTek poslovanja bežičnih komunikacija. “To je značajan napredak za udaljene korisnike i hitne službe, ali ova tehnologija također otvara put drugim jedinstvenim tržištima satelitske komunikacije i povezivosti pametnih telefona”.

Bullitt Satellite Messenger

Bullitt Satellite Messenger prva je satelitska NTN usluga temeljena na 3GPP standardima ili “izravno na uređaj”. Novi asortiman motorola defy koristit će uslugu za pristup postojećim geostacionarnim satelitima, pružajući pristupačnu i kontinuiranu međunarodnu pokrivenost preko postojeće, dobro uspostavljene infrastrukture.

blank

S ovom novom tehnologijom korisnici mogu slati poruke preko satelita, sve dok imaju jasan pogled na nebo. Satelitski uređaj motorola defy Bluetooth će se povezati s bilo kojim pametnim telefonom. Uređaj se zatim povezuje izravno s geostacionarnim satelitima 22.300 milja iznad zemlje i omogućuje vam slanje tekstualnih poruka putem aplikacije Bullitt Satellite Messenger, kada mobilna mreža i Wi-Fi nisu dostupni.

Primatelji bez aplikacije Bullitt Satellite Messenger mogu primiti poruku kao jednostavan SMS na svoj postojeći telefon i pozvani su da preuzmu pridruženu Android ili iOS aplikaciju kako bi odgovorili.

Trošak poruka poslanih ili primljenih preko satelita bit će odbijen od pretplatničkog plana satelitskih poruka bez troškova za primatelja. Slanje ili primanje poruka putem internetske veze nijedna strana ne naplaćuje ništa.

SOS Assist – s 24/7 pristupom centrima za hitne slučajeve koje nudi FocusPoint International – uključen je u sve planove koji počinju već od 4,99 USD mjesečno, a dostupni su i drugi fleksibilni i teški planovi korištenja.

Cijene i dostupnost

Satelitska veza motorola defy bit će dostupna u drugom tromjesečju 2023. Za lokalnu dostupnost posjetite www.motorolarugged.com. Cijena se kreće od 119 € samo za uređaj. Paket koji uključuje jednogodišnju pretplatu na paket usluge Essentials Messaging (do 30 dvosmjernih poruka mjesečno i SOS Assist) počet će od 169 €. Za više detalja posjetite www.bullitt.com.