Na Berlin Photo Week 2022 dolazi Magnum Photos

Berlin Photo Week
Berlin Photo Week

Legendarna foto agencija u partnerstvu s Berlinskim tjednom fotografije održat će brojne izložbe, konferencije, radionice

Berlin Photo Week 2022 održava se od 2. do 9. rujna 2022. Uz mnogobrojne izložbe, konferencije, radionice, potpisivanja knjiga, razgovore i mnoga druga događanja dolazi i grupa fotografa iz Magnuma. Povod je obilježavanje 75. godišnjice Magnum Photos, svjetski poznate foto agencije.

Festival događanja i izložbi održat će se u Areni Berlin, glavnom mjestu ovogodišnjeg Berlin Photo Weeka, te u brojnim drugim partnerskim institucijama kao što su Helmut Newton Foundation, C/O Berlin, Reinbeckhallen, CHAUSSEE 36, Loock Galerie i Robert Morat Galerie.

„Velika nam je čast što smo u mogućnosti organizirati svečanosti povodom sedamdeset i pete godišnjice Magnum Photos u Berlinu. Kao rezultat ove prekrasne suradnje s brojnim kulturnim institucijama iz Berlina, zajedno smo u mogućnosti organizirati kulturne događaje svjetske klase po cijelom gradu, naglašavajući tako ulogu Berlina kao jednog od najvažnijih velikih gradova za fotografiju”, izjavio je Benjamin Jäger, umjetnički direktor Berlin Photo Weeka.

Svjetski poznatu foto agenciju Magnum Photos osnovala su 1947. u MoMA’s Penthouse Restaurantu u New Yorku četiri fotografa: Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger i David “Chim” Seymour. Ideja je bila izraziti neovisnost i ljudi i fotografa. Magnum se i danas zalaže za neortodoksnu kombinaciju izvještavanja i umjetnosti koja se usredotočuje ne samo na ono što se vidi već i na to kako se to i komunicira.

Magnum Collection/Magnum Photos
Magnum Collection/Magnum Photos
Christopher Anderson / Magnum Photos, courtesy Robert Morat Galerie
Christopher Anderson / Magnum Photos, courtesy Robert Morat Galerie