Napredna 5G rješenja iz Huaweija

blank

Samo nekoliko dana prije nego li će prva 5G mreža startati u Hrvatskoj, Huawei je prezentirao napredna 5G rješenja

5G rješenja transformirat će industrije diljem svijeta, zaključak je Huaweijevog predstavljanja kojem smo online sudjelovali, uz virtualno predstavljanje Galileo Exhibition Halla – izložbenog prostora koji na jednostavan način pokazuje na koji način ključne značajke 5G mreže, velika propusnost, minimalna latencija i veliki kapacitet povezivanja transformiraju svijet oko nas.

Huawei je, kao globalni predvodnik u razvoju 5G tehnologije i u razvoju 5G rješenja, po prvi puta u Hrvatskoj prezentirao svoja 5G rješenja. Nova generacija mobilne telefonije ubrzat će digitalnu transformaciju diljem industrija te otvoriti potpuno nove mogućnosti stvaranja dodatne vrijednosti.

Uz moderiranje iz zagrebačkog studija, na konferenciji su sudjelovali Zhang Heng, glavni direktor Huawei Technologies Croatia, Mariann Gecse, Head of Public Affairs and Communication i Mathew Simon Hodges, Expert and Speaker for Galileo Online Visit.

Huawei je prezentirao niz 5G rješenja u širokom spektru industrijskih aplikacija poput inteligentnih povezanih vozila, pametnih tvornica, pametne zdravstvene zaštite, pametnih mreža, pametnog obrazovanja, urbane sigurnosti, dronova, pametne poljoprivrede i pametnih novih medija.

S nizom partnera Huawei već niz godina razvija napredna 5G rješenja koja nudi diljem svijeta, a cilj kompanije je izgradnja naprednog ekosustava 5G rješenja za što veći broj industrija. Uz primjere upotrebe 5G tehnologije, kao i mogućnosti koje nova generacija mobilnih mreža donosi gospodarstvu, predstavljena je i Huawei 5G AAU antena, najkompaktnija i najlakša 5G antena na svijetu koja se može brzo i jednostavno instalirati bilo gdje, čak i na teško dostupna mjesta.

Huawei želi pomoći Europskoj uniji i Hrvatskoj u postizanju istinske digitalne suverenosti. Predani smo digitalnoj transformaciji i kao lider u razvoju tehnologije dajemo svoj doprinos hrvatskom gospodarskom. Danas, nakon 13 godina na hrvatskom tržištu, s ponosom možemo istaknuti kako 30 posto Hrvata u svakodnevnoj komunikaciji koristi Huaweijevu pouzdanu telekom opremu i vrlo popularne uređaje poput pametnih telefona“, kazao je Zhang Heng, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.

Zhang Heng, glavni direktor Huawei Technologies Croatia
Zhang Heng, glavni direktor Huawei Technologies Croatia

Huawei u Hrvatskoj ima 40 zaposlenika, dodatno su povećali broj zaposlenih u ovoj godini; kontinuirano rastu u Hrvatskoj, povećavaju prihode i investicije te doprinose državnom proračunu. U ovoj godini, uz sve izazove, poslovanje u Hrvatskoj je stabilno i u kompaniji su optimistični oko potencijala na tržištu Hrvatske.

Globalno je Huawei tokom proteklih 30 godina svojim proizvodima i uslugama podržao više od tri milijarde ljudi širom sveta. Osim toga, kompanija održava stabilno poslovanje više od 1.500 komunikacijskih mreža u više od 170 zemalja i regija.