U Mi Storeu u Zagrebu predstavljena Mi 10T serija

blank

Tri nova modela Android pametnih telefona Xiaomi predstavljena su u Zagrebu – Mi 10T Pro, Mi 10T i Mi 10T Lite

U Zagrebu od 2018. godine imamo specijalizirani Xiaomi Mi Store, trgovinu u kojoj možete vidjeti i kupiti Xiaomijeve različite uređaje. Najnoviji modeli koji su stigli u trgovinu su tri vrhunska pametna telefona Mi 10T Pro, Mi 10T i Mi 10T Lite.

blank

Xiaomi je u suradnji s tvrtkom Bijelić Co, ovlaštenim distributerom Xiaomija za Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Crnu Goru predstavio najnoviju Mi 10T seriju, a modele je otvorio Viktor Bijelić, predsjednik Uprave Bijelić Co. Više detalja o novim modelima predstavio je Goran Mudrovčić, Xiaomi predstavnik za hrvatsko tržište.

Goran Mudrovčić
Goran Mudrovčić

Mi 10T Pro i Mi 10T

Xiaomi je poznat po prvoj kameri od 108 MP, a Mi 10T Pro nastavlja ovo Xiaomijevo nasljeđe kamere ultra visoke rezolucije s podrškom za OIS i 8K video s impresivnom glavnom kamerom. Mi 10T Pro i Mi 10T opremljeni su trostrukom kamerom koju, uz glavnu kameru, čine 13 MP ultra široka kamera te 5 MP makro kamera dok se s prednje strane nalazi 20 MP selfie kamera.

Xiaomi Mi 10T Pro
Xiaomi Mi 10T Pro

Šest samostalnih načina rada s dugotrajnom ekspozicijom omogućuje korisnicima snimanje umjetničkih snimki, od Moving crowd načina, koji se fokusira na neaktivni objekt dok zamućuje dinamično okruženje, preko Star trails načina, koji stvara efekt zvjezdanog neba do Photo Clones načina koji vas snima na četiri različita načina. Osim toga, tu su i tri nova filtera za fotografije Cyberpunk, Gold vibracije i Black ice pomažu oživjeti željeno raspoloženje.

Video Clones na modelima Mi 10T Pro i Mi 10T donosi mogućnost dvostrukog snimanja korisnika u jednom videu, dok Dual Video može istovremeno snimati s prednje i stražnje kamere uređaja, što ga čini idealnim za hvatanje reakcija iznenađenja. Tu je i Time-lapse selfie video koji omogućuje korisnicima stvaranje efekta brzog premotavanja unaprijed za zanimljivije vlogove.

Mi 10T Pro i Mi 10T opremljeni su jednim od najboljih ravnih zaslona dostupnih na bilo kojem pametnom telefonu danas, s brzinom osvježavanja od 144 Hz. Iako zasloni s velikom brzinom osvježavanja često postaju žrtve velike potrošnje energije i nedosljednih brzina kadrova, Xiaomijev AdaptiveSync zaslon automatski se podudara s brzinom kadrova po sekundi (FPS – Frames per Seconds.

Xiaomi Mi 10T Pro
Xiaomi Mi 10T Pro

AdaptiveSync zaslon od 6,67 inča na oba Xiaomi modela jamči nesmetano iskustvo i optimalno korištenje baterije, a zahvaljujući Motion Estimation i Motion Compensation (MEMC) tehnologijom Mi 10T Pro i Mi 10T mogu ubaciti više kadrova kako bi videozapis bio ugodniji za gledanje. Uz P3 opseg boja i TrueColor liniju, zaslon nudi izuzetno širok raspon i preciznost boja.

Reading mode 3.0 simulira teksturu papira kako bi zaštitio oči korisnika, dok Sunlight display 3.0 automatski pojačava kontrast i prilagođava dinamičko zasićenje boja na otvorenom. S ugrađenim senzorom ambijentalne svjetlosti od 360°, zaslon može inteligentno prilagoditi svjetlinu, čak i u uvjetima pozadinskog osvjetljenja.

Xiaomi Mi 10T
Xiaomi Mi 10T

Mi 10T Pro i Mi 10T pokreće Qualcomm Snapdragon 865 procesor, energiju dobiva iz baterije od 5000 mAh, uz Middle Middle Tab tehnologiju brzog punjenja snagom od 33 W. Čipset podržava i 5G umreženost.

Cijena za Mi 10T Pro varijanti od 8 GB RAM + 128 je 4499 kuna dok 8 G BRAM + 256 GB ROM košta 4799 kuna. Xiaomi Mi 10T u varijanti od 6 GB RAM + 128 GB ROM ima cijenu 3699 kuna dok verzija s 8 GB RAM + 128 GB ROM košta 3999 kuna.

Mi 10T Lite

Xiaomi Mi 10 Lite opremljen je četverostrukom kamera koju čine 64 MP primarna kamera, 8 MP ultra široka kamera, 2 MP makro kamera i senzor dubine od 2 MP dok se s prednje strane nalazi 16 MP selfie kamera.

blank

Dijagonalu ekrana od 6,67 inča ima i Mi 10T Lite, uz 120 Hz AdaptiveSync koji se automatski prilagođava najprikladnijoj brzini osvježavanja, ovisno o vrsti sadržaja koji se gleda. Bilo da je riječ o
streamingu filma, gledanju omiljene TV serije ili igranju mobilne igre, Mi 10T Lite nudi optimalno
iskustvo gledanja koje može pratiti različite sadržaje.

5G čipset Qualcomm Snapdragon 750G pokreće Mi 10T Lite, ugrađena je baterija kapaciteta 4820 mAh koja se puni punjačem snage 33 W. Mi 10T Lite dolazi sa 6 GB RAM + 64/128 GB ROM.

Xiaomi Mi 10T Lite
Xiaomi Mi 10T Lite

„Suradnja tvrtke Bijelić Co i Xiaomija započela je 2018. godine otvaranjem Mi Storea u kojem se trenutno nalazimo. Danas, dvije godine nakon, svjedočimo sve jačoj i široj dostupnosti Xiaomijevih proizvoda u Hrvatskoj. Uspješno smo odgovorili na sve izazove koje je korona kriza donijela pokrenuvši u veljači ove godine hrvatski online Mi Store. U srpnju smo otišli korak dalje te proširili naše poslovanje i u regiji Jug otvorivši prvi Mi Store u Splitu, u sklopu City Center one Split. Želimo biti još bliže našim korisnicima, omogućiti im laku dostupnost bogatog portfelja Xiaomijevih uređaja, a s našim ćemo širenjem poslovanja i suradnje s globalnim liderom, Xiaomijem nastaviti i u narednom periodu“, istaknuo je Viktor Bijelić.

Viktor Bijelić
Viktor Bijelić

„U srcu svih naših aktivnosti je korisnik. Zajednički cilj Xiaomija i tvrtke Bijelić Co sastoji se u osiguranju maksimalno jednostavne i lake dostupnosti Xiaomijevih proizvoda. Zahvaljujući sveobuhvatnoj distribucijskoj mreži tvrtke Bijelić Co u samo nekoliko tjedana nakon globalnog predstavljanja Mi 10T serije, danas smo, u našem Mi Storeu u Zagrebu, korisnicima osigurali dostupnost Mi 10T Pro, Mi 10T i Mi 10T Lite pametnih telefona. Svjesni smo da je Xiaomi jedini globalni lider pametnih telefona koji nudi savršen omjer cijena, performansi i kvalitete uređaja, a to nam svakodnevno potvrđuje veliki interes korisnika na hrvatskom tržištu. Upravo zato mi želimo našim korisnicima pravovremeno osigurati dostupnost novih uređaja i u tome smo uspjeli! U prosincu 2018. godine otvorili smo prvi Mi Store u Areni Centar Zagreb, a ove godine smo dodatnu ekspanziju realizirali kroz pokretanje online Mi Storea te otvorenje Mi Storea u Splitu. Danas, ovdje, svjedočimo novoj Mi 10T seriji koja zaista donosi potpuno novu dimenziju korištenja pametnih telefona kojoj nema premca na tržištu pametnih telefona“, naglasila je Katarina Mihalj, voditeljica komunikacija Bijelić Co.

Katarina Mihalj i Viktor Bijelić
Katarina Mihalj i Viktor Bijelić