‘Nema razloga za bilo kakve mjere protiv Xiaomija u Njemačkoj’

blank

Xiaomi je bio pod fokusom Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost, a revizija je završila početkom siječnja

BSI (Njemački savezni ured za informacijsku sigurnost) završio je s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere.

Konkretno, BSI (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik) nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću. U odgovoru na ovu obavijest, glasnogovornik kompanije Xiaomi je izjavio:

„Xiaomi je zadovoljan što rezultati istrage koju je proveo Njemački savezni ured za informacijsku sigurnost BSI potvrđuju našu predanost transparentnom i odgovornom poslovanju, s glavnim prioritetom privatnosti i sigurnosti naših korisnika. Dokazano je da se pridržavamo svih EU i nacionalnih zakona o privatnosti i sigurnosti podataka, kao i svih primjenjivih EU standarda za uređaje. Pozdravljamo razmjenu s korisnicima, regulatorima i drugim dionicima kao što je BSI te smo predani konstantnom napretku i inovacijama.“

blank