Nema signala mobilne mreže? Telefonirati možete i uz WiFi

blank

Hrvatski Telekom nudi rješenje za situacije kada nemamo signal mobilne mreže ili kad je mreža zagušena te u takvoj situaciji nije niti moguće telefoniranje odnosno glasovna komunikacija.

Voice over WiFi (VoWiFi) stigao je u Hrvatsku. Hrvatski Telekom prvi je na hrvatskom tržištu omogućio govornu komunikaciju putem bilo koje WiFi pristupne točke na koju ste u tom trenutku spojeni. Na primjer, u podrumu vaše kuće nema signala mobilne mreže, ali imate wireless signal u blizini koji bez problema dopire do tamo. Nalazite li se u trgovačkom centru u kojem zbog debelih zidova i raznih pregrada možda nema radijskog signala mobilne mreže, ali dostupan je wireless signal, vaš telefonski razgovor je moguće obaviti bez ikakvih problema, a što je najbolje i bez dodatne naplate. Isto tako, ukoliko dođe do zagušenja mreže, vaš telefonski razgovor prihvatit će wireless mreža, bez unošenja dodatnog korisničkog imena i lozinke.

VoWiFi omogućuje ostvarivanje dolaznih i odlaznih poziva putem dostupne Wi-Fi mreže, a usluga bez dodatne naknade je omogućena korisnicima koji imaju aktivnu VoLTE uslugu, posjeduju pametne telefone Samsung Galaxy S8 i Samsung Galaxy S8+ dok će uskoro i modeli ostalih proizvođača s odgovarajućom verzijom softvera biti podržani. Koncept inače vrijedi za pozive u Hrvatskoj, a u promotivnom razdoblju do 16. srpnja 2019. godine i u inozemstvu.

Korištenje glasovne usluge putem VoWiFi-a neće dodatno trošiti podatkovni promet iz mobilne tarife korisnika, a obračunavat će se kao i svi ostali pozivi prema tarifnom modelu korisnika.