Novi Huawei s trostrukom kamerom i baterijom velikog kapaciteta

blank

Huawei P40 lite E je najnoviji model na hrvatskom tržištu, a glavni aduti su mu povoljna cijena, trostruka kamera, baterija i veliki ekran s jednom od najmanjih rupica

Huawei P40 lite E peti je u nizu model iz serije P40 (P40 lite, P40, P40 Pro, P40 Pro+). U vizualnom pogledu, prepoznat ćete ga po rupici za prednju kameru unutar Punch FullView ekrana dijagonale 6,39 inča dok se na stražnjoj strani nalaze trostruka kamera i senzor otiska prsta.

Ekran dominira prednjom stranom kućišta (omjer ekrana i kućišta 90 posto), u omjeru je 19,5:9, u HD+ rezoluciji je (1560 x 720 piksela). Dakle, idealan je za gledanje video filmova. Rupica koju smo spomenuli je jedna od najmanjih na tržištu, širine je svega 4,5 milimetara, a u njoj je smještena prednja kamera od 8 megapiksela s podržanim Huaweijevim AI algoritmima. Putem kamere prepoznaje se lice vlasnika telefona i tako otključava ekran u vrlo kratkom roku.

U odnosu na Huawei P40 lite, model P40 lite E ne razlikuje se u prednjem dijelu, imaju gotovo identičnu dijagonalu ekrana, ali P40 lite ima fullHD ekran s gustoćom od 398 točkica po inču (P40 lite E ima 269 ppi). Stražnja plastična strana s reflektirajućim slojem dostupna u Midnight crnoj i Aurora plavoj boji bitno je drugačija jer se na P40 lite E nalaze tri senzora kamere jedan ispod drugog dok četverostruka kamera na P40 lite koristi kvadratnu formaciju.

Huawei P40 lite
Huawei P40 lite

Trostruka kamera

Na stražnjoj strani Huawei P40 lite E donosi trostruku stražnju kameru koja uključuje senzor od 48 megapiksela (glavna kamera) s objektivom otvora f/1,8 i veličinom senzora od pola inča. Senzor od 8 megapiksela je širokokutni te podržava snimanje u 120 stupnjeva za fotografiranje pejzaža, grupnih fotografija i širokokutnih videa. Treći senzor od 2 megapiksela koristi se za simuliranje realističnih efekata dubine polja zahvaljujući kojem je moguće dobiti vrhunske portretne snimke.

Huawei P40 lite E
Huawei P40 lite E

Senzor od 1/2 inč na P40 lite E izvrsno se snalazi u uvjetima slabog osvjetljenja, producirajući jasne slike s niskom razinom šuma koje su bogate bojama i detaljima, bilo da korisnik snima pri dnevnom svjetlu ili noću. Noćni način rada također omogućuje stabilizaciju fotografija snimljenih uz ekspoziciju od do šest sekundi za detaljne snimke pri slabom osvjetljenju.

Kad uređaj prepozna da korisnik snima s osvjetljenjem, kamera će uključiti HDR način rada, koji može kombinirati tri kadra snimljena uzastopce kako bi stvorio impresivne fotografije s većim dinamičkim rasponom. Podržano je AI prepoznavanje više od 500 kadrova te se postavke prilagođavaju u stvarnom vremenu. Snimanje videa pri 480 sličica u sekundi (fps) daje korisnicima mogućnost snimanja usporenih videozapisa koji se reproduciraju u 1/16 normalne brzine.

Kamera na P40 lite ima dodatni senzor od 2 megapiksela koji se koristi za snimanje scena na udaljenosti od samo nekoliko centimetara. Spomenimo kako prednja kamera na ovom modelu ima 16 megapiksela.

Dual SIM s Kirin 710F

Huawei P40 lite E dolazi s dva utora za SIM kartice i s jednim za proširenje interne memorije od 64 GB za koji je moguće koristiti microSD kartice do 512 GB. Čipset Kirin 710F s osam procesorskih jezgri radi na taktu do 2,2 GHz (P40 lite koristi Kirin 810 na taktu do 2,27 GHz), ima 4 GB radne memorije (P40 lite ima 6 GB RAM-a). EMUI 9.1 je nadograđen na Android operativni sustav.

Huawei P40 lite E
Huawei P40 lite E

Baterija je kapaciteta 4000 mAh (4200 mAh nudi P40 lite) te se puni standardnim punjačem snage 10 W.

Aplikacije se na Huawei P40 lite E preuzimaju putem Huawei AppGallery trgovine integrirane u Huawei Mobile Services (HMS). Pročitajte kako na Huawei P40 seriju instalirati aplikacije Google Play Storea

Cijena za Huawei P40 lite E u slobodnoj prodaji je 1499 kuna (travanj 2020.).