Noviteti koje donosi nadogradnja Huawei EMUI 10.1

blank

Stiže nadogradnja EMUI 10.1 za 15 Huawei pametnih telefona, a ovo su novosti koje će unaprijediti iskustvo i samo sučelje

Huawei EMUI 10.1 po prvi je put predstavljen tijekom lansiranja Huawei P40 serije u ožujku ove godine. Distribuirani ekosustav omogućava međusobnu povezanost više uređaja, tako da rade zajedno kao jedan super uređaj.

Kao dio ovog ekosustava, Huawei je uveo nove funkcije poput Multi-Window, uz poboljšanje već postojeće mogućnosti suradnje na više ekrana. Korisnici će također primijetiti značajne promjene u temeljnom dizajnu korisničkog iskustva, a pritom će vidjeti poboljšanje performansi i sigurnosti.

Huawei će uvesti EMUI 10.1 nadogradnju na sljedeće pametne telefone:
Mate 30/Mate 30 Pro/Mate 30 Pro 5G/ Mate Xs/P30/P30 Pro/ Mate 20/ Mate 20 Pro/ Porsche Design Mate 20 RS /Mate 20 X(4G) / Mate 20 X(5G) /nova 5T / Y7p/ P40 lite E / P40 lite/ nova 7i.

S EMUI 10 Huawei je lansirao Always on Display (AOD) s jarkim bojama koje odražavaju promjenu nijansi neba. EMUI 10.1 sada predstavlja 3D Rendered Always-on Display koji odvaja digitalne figure od pozadine u višeslojnoj konstrukciji, nudeći korisniku zadivljujuće trodimenzionalno iskustvo. Ova će se značajka u ovom ažuriranju uvesti na više uređaja. Dostupnost ove značajke može se razlikovati ovisno o modelima.

blank

Korisnici će na EMUI 10.1 vidjeti i tri impresivne animacije za otključavanje otiskom prsta koji su
inspirirani elementima zemlje, vatre i vode.

Pomicanjem prsta s bočnih strana ekrana prema sredini, prema unutra se sa svake strane izvlači bočna traka s koje se mogu povući aplikacije, pokrećući novu Multi-Window funkcionalnost. Korisnici mogu raditi na dvije aplikacije istovremeno – povlačiti i ispuštati slike, tekstove i datoteke s jedne na drugu na istom prozoru. Uz to, plutajuće obavijesti olakšavaju odgovaranje na poruke bez izlaska iz trenutne aplikacije.

Kako bi osigurao da pomična animacija izgleda prirodno ljudskim očima, Huawei je dodao novi Friction Slide temeljen na zakonima fizike. Rezultat toga je da radnja pomicanja funkcionira s optimalnim ubrzanjem čak i pri različitim stupnjevima osvježavanja, što omogućava korisnicima da uživaju u super nesmetanom iskustvu dok čitaju članak ili pregledavaju web stranicu.

blank

Huawei Share bolji je nego ikad do sada. Izvorno predstavljen kako bi omogućio brze prijenose
podataka između pametnih telefona i računala, ova značajka sada može olakšati prijenos između 1+8 uređaja, uključujući pametne telefone, računalo, pametne zvučnike, tablete i još mnogo toga.

Predstavljen s EMUI10, Multi-Screen Collaboration olakšava međusobnu povezanost Huawei
pametnih telefona i prijenosnih računala tako da se oba uređaja mogu koristiti na jednom zaslonu.
EMUI 10.1 ovoj aplikaciji donosi poboljšane mogućnosti kao što su preuzimanje audio ili video poziva na računalu, korištenje računalnih aplikacija za otvaranje datoteka i hiperveza na pametnom telefonu ili čak korištenje mobilne internetske veze na računalu jednim dodirom. Ova nesmetana suradnja između zaslona će povećati produktivnost i učinkovitost korisnika, posebno u uredu.

blank

Huawei distribuirani ekosustav omogućuje korisnicima pristup slikama na više platformi putem
Cross-Device Photo Gallery (foto-galerije na više uređaja). Primjerice, ako korisnik ima nekoliko slika na svom pametnom telefonu i nekoliko na prijenosnom računalu, ova povezanost uređaja pomoći će im u pretraživanju svih datoteka na jednom zaslonu, pod uvjetom da su povezani na istu Wi-Fi AP mrežu i prijavljeni u isti HUAWEI ID. Cross-Device Photo Gallery sada je dostupna u EU, a uskoro će biti podržana u više zemalja.

Za ažuriranje na novi EMUI 10.1 potrebno je u navedenim pametnim telefonima Huawei otvoriti postavke, odabrati Sustav i ažuriranja te zatim Ažuriranje softvera.