Obustavljena proizvodnja iPhonea u Indiji zbog koronavirusa

blank

Indija je bila rezervno tržište na kojem je Apple proizvodio svoje iPhone modele, ali sad je i ta opcija propala

Foxconn i Wistron, proizvođači Apple iPhone uređaja, obustavili su proizvodnju pametnih telefona u indijskim tvornicama, nakon što je indijska vlada naredila zatvaranje tvornica zbog širenja koronavirusa i bolesti COVID-19.

blank

Foxconn je inače glavni partner Applea za proizvodnju iPhone pametnih telefona, a poslovanje u Indiji zaustavljeno je do 14. travnja. I drugi proizvođač Wistron je zaustavio proizvodnju, poštujući naređenje indijske vlade. Ipak, indijska vlada najavila je tromjesečno zatvaranje tvornica.

Nešto ranije, Xiaomi, Lenovo i domaći (indijski) proizvođač Lava također su prestali s proizvodnjom pametnih telefona u Indiji.

U Kini se situacija polako normalizira tako da bi se tvornica Foxconn do kraja ožujka trebala u potpunosti vratiti u pogon.

blank

Apple u travnju planira otvaranje svojih trgovina u Kini, ukoliko sve bude po planu, a trgovine su zatvorene početkom veljače 2020.

Isporuke pametnih telefona u cijelom svijetu u veljači 2020. su u odnosu na veljaču 2019. pale za 38 posto, objavio je Strategy Analytics prije nekoliko dana. Apple u prvom tromjesečju očekuje pad isporuka pametnih telefona iPhone, ali je još rano za dugoročniju procjenu posljedica koronavirusa i bolesti COVID-19.

blank