Organizator MWC-a vraća novac od ulaznica za otkazani MWC20

blank

Sve ulaznice za otkazani Mobile World Congress 2020 vraćaju se posjetiteljima u cijelosti, ali nude se i novi business modeli

Svi se sjećamo frustracija iz veljače oko otkazivanja MWC 2020 zbog koronavirusa, koji je u Barceloni trebao biti održan od 24. do 27. veljače. Sad su na red došle ulaznice, a kupcima se iznos vraća u cijelosti. Organizator GSMA kupcima ulaznica nudi i neke opcije.

blank

Klijenti koji su na ulaznice potrošili do 5000 funti imaju dvije mogućnosti: dobiti povrat u punom iznosu za MWC20 ili pak dobiti kredit (u iznosu od 125 posto troška za MWC20) za sljedeće tri godine tako da bi taj kredit za ulaznicu za MWC 2021 iznosio 65 posto, 35 posto bi iznosio za MWC 2022 te 25 posto za MWC 2023.

Tvrtke koje su potrošile više od 5000 funti također imaju dvije mogućnosti. Mogu iskoristiti situ kreditnu ponudu kao i manji klijenti ili pak mogu zatražiti gotovinu u iznosu do 50 posto potrošenog iznosa na MWC 2020, s maksimalnim ograničenjem od najviše 150.000 funti.

blank
Mobile World Congress u Barceloni

Izvršni direktor GSMA Ltd John Hoffman izjavio je kako očekuje da će manje kompanije i start-up najvjerojatnije prihvatiti novčani dogovor, što je i očekivano, s obzirom na cjelokupnu situaciju i globalni financijski ekosustav. Izlagačima koji su se povukli prije otkazivanja MWC20 također će biti ponuđen kreditni dogovor.

Hoffman ističe kako kreditna ponuda ima za cilj većim kompanijama pružiti veći poticaj za nastup na Mobile World Congressu u sljedeće tri godine, počevši već od sljedećeg MWC koji bi se u Barceloni trebao održati od 1. do 4. ožujka 2021.

Za sada su dolazak na MWC21 već potvrdili NTT DoCoMo, Telefonica, Orange, Telstra i Vodafone Group. Ipak, pandemija koronavirusa nesumnjivo će imati velik utjecaj i na događanja u budućnosti. Business je zbog COVID-19 bolesti bitno promijenjen, pojavit će se novi biznis modeli, to je sigurno.

blank
Nokia 9 PureView, Android mobitel s pet stražnjih kamera koji je predstavljen na MWC 2019