Od danas je korisnicima Samsunga dostupna jedna nova funkcija

blank

Novitet stiže u aplikaciji Samsung Health – možete pozvati bližnje na zdravi izazov putem mogućnosti Group Challenge

Najnovija opcija svim korisnicima Samsungovih pametnih telefona Galaxy, pametnih satova Galaxy i dodataka za praćenje osobne kondicije od 12. siječnja 2021. omogućuje kreiranje natjecanja s 9 sudionika koji se mogu natjecati tko će se najbrže ili najdulje kretati, čiji je krajnji cilj promocija zdravog života u prijateljskom okruženju.

Kako biste koristili Group Challenge u aplikaciji Samsung Zdravlje (Health) potrebno je ažurirati aplikaciju putem trgovine Google Play ili Galaxy.

blank

Nova značajka Group Challenge putem odjeljka Together unutar aplikacije Health omogućuje kreiranje grupe koja se može natjecati tko će napraviti najviše koraka u određenom vremenu ili tko će biti prvi koji će dostići postavljeni ciljni broj koraka.

Ova mogućnost ne zahtjeva da drugi korisnici nužno imaju instaliranu aplikaciju Samsung Health na svojim pametnim uređajima, zbog čega lako možete pozvati svoje prijatelje, obitelj ili kolege na zdravi izazov.

Podatci iz aplikacije Samsung Health pokazuju da korisnici koji koriste dostupne mogućnosti natjecanja prijeđu udaljenosti veće od korisničkog prosjeka za 22%, što savršeno demonstrira
koliko dobar izazov može utjecati kao motivacija za bolju osobnu kondiciju.

blank

Uz Group Challenge koji se uvodi, korisnici već sada imaju pristup opcijama kao što su 1:1 challenge za pozivanje na izazov u duetu kao i Global Challenge za natjecanje s korisnicima iz svijeta. Za najnoviji Group Challenge moguće je biti administrator više kreiranih izazova odjednom, zbog čega je lako moguće u isto vrijeme natjecati se s više korisnika iz osobnih krugova.

Aplikacija Samsung Health lansirana je u 2012. godini te su od tada uvelike proširene  mogućnosti različitim zdravstvenim, wellness i kondicijskim programima kao i brojnim stručnim
videozapisima te opcijama za praćenje spavanja, otkucaja srca te krvnog tlaka.

Samo u 2020. godini aplikaciju je koristilo više od 200 milijuna ljudi, a u prošloj godini korisnici su sveukupno sagorjeli 3 milijarde kalorija i napravili 78 milijardi koraka (78 tisuća milijardi). Za usporedbu, navedeni broj koraka je jednak udaljenosti između Sunca i Zemlje koju su Samsung korisnici prošetali čak 200 puta.

blank blank