Od garaže do burze, influenceri – u Rovinju se održava 14. Weekend Media Festival

blank

U Rovinj su stigli domaći i strani stručnjaci iz područja komunikacija, odnosa s javnošću, marketinga i medija

Span je nedavno izašao na Zagrebačku burzu, a predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović predstavio je poslovni put tvrtke govoreći kako od početaka poslovanja nisu odustali od zadanih ciljeva, bez obzira na ponašanje tržišta, istodobno naglašavajući kako je ključ uspjeha i dugovječnosti, prije svega, biti ustrajan u vizijama i idejama.

blank

„Potrebno je ulagati novac u investicije, ne ga samo štedjeti”, smatra Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika. Bujas je sudjelovao u panelu Poduzetnik: državni prijatelj broj jedan koji se bavio uplitanjem države, a uz njega su o temi poduzetništva razgovarali Mihael Furjan, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca i Stjepan Orešković, većinski suvlasnik M+ Grupe.

Od telekoma do tehnološke platforme panel je u kojem su, na temu kako i zašto pružatelji telekomunikacijskih usluga postaju tehnološke platforme i kako to utječe na poslovne modele, sudjelovali Monika Majstorović (A1 Hrvatska) , Richard Brešković (Hrvatski Telekom) i Sven Stühmeier (Vodafone).

blank

O frekvencijama je bilo riječi na panelu Na kojoj si frekvenciji? uz sudjelovanje Danijela Vidakovića (Odjel upravljanja RF spektrom, HAKOM), Marka Serdarevića (Odašiljači i veze) i Hrvoja Turića (Radio Dalmacija).

Temom pametnih telefona koji prijete zdravlju, obrazovanju i društvu bavio se Manfred Spitzer, njemački psihijatar, psiholog i neuroznanstvenik, direktor Psihijatrijske sveučilišne bolnice u Ulmu i osnivač Centra za neuroznanost u istom gradu.

Od jutra do večeri, na poslu i u privatnom životu čini se da ništa ne funkcionira bez pametnog telefona. No, ima li njegova uporaba svoju cijenu? Na zdravstvene posljedice pretjerane uporabe pametnih telefona upozorava šef Applea te preporučuje da se pametni telefoni ne bi trebali koristiti u školama, francuski ih je predsjednik tamo potpuno zabranio, a Južna Koreja već godinama ima zakone koji štite mlade od najgorih posljedica upotrebe mobitela.

Manfred Spitzer
Manfred Spitzer

Influenceri – trgovci utjecajem panel je kojim je otvoren 14. Weekend Media Festival. Kakav sadržaj proizvoditi i kojim kanalima najbolje „prodavati“ otkrili su svjetski putnik Kristijan Iličić, influencerice Ella Dvornik-Pearce i Erna Saljević i TikToker Dario Marčac. Svi su se usuglasili da je u radu influencera najbitnija društvena odgovornost kroz brigu o zajednici s kojom komuniciraju te da je za uspjeh potrebno stvarati originalan sadržaj, odnosno biti autentičan s dobro promišljenim
načinom dijeljenja.

blank