Premijerno u Rovinju: Telemach Hrvatska predstavlja optičku i 5G mrežu

blank

Telemach Hrvatska na Weekend Media Festivalu osigurava kompletnu infrastrukturu, optičku i mobilnu

Telemach Hrvatska, koji gradi najbržu 10 Giga optičku mrežu u Europi, ove godine je po prvi puta tehnološki partner Weekend Media Festivala gdje osigurava kompletnu infrastrukturu, optičku, WiFi i mobilnu.

U prostoru stare Tvornice duhana Telemach Hrvatska će izlagačima, zahvaljujući 4.000 metara optike, osigurati 100 priključnih mjesta na optičku infrastrukturu, što će im omogućiti prikazivanje video sadržaje visoke rezolucije i surfanje brzinama od čak 2 Gps.

blank

Za sve posjetitelje je osiguran najmoderniji WiFi sustav (SSID: Weekend by Telemach) kojim se osigurava pristup Internetu iz svakog kutka prostora stare Tvornice duhana u Rovinju. Za korisnike Telemach mreže osigurana je i najmodernija 5G mreža te će korisnici s 5G uređajima moći koristiti brzine i preko 1,5 Gbps.

Nedavno smo objavili da će Zagreb uskoro postati prvi 10 Giga grad u regiji te će do kraja sljedeće godine internetske brzine do 10 Giga biti dostupne na cijelom području Grada Zagreba. Najbržu optičku mrežu potom će dobiti i cijela Hrvatska.

Zahvaljujući snažnom ulagačkom ciklusu većem od milijardu i sedamsto milijuna, Telemach uz potporu United Grupe intenzivno radi na modernizaciji mobilne mreže i izgradnju najsuvremenije optičke mreže. U sljedećih godinu dana oko 170.000 hrvatskih kućanstava bit će pokriveno 10 Giga optičkom mrežom, a do sljedeće turističke sezone u cijeloj Hrvatskoj bit će dostupan 5G signal.