Bonbon danas slavi svoj 11. rođendan

blank

U petak 1. listopada 2010. godine u Hrvatskoj je s radom počeo bonbon, na veselje mnogih korisnika koji su dobili odličnu ponudu

Pojava bonbon mreže s predbrojem 097 je nakon starta dovela do velikih migracija korisnika, naročito nakon što je hrvatskim korisnicima omogućen prijenos broja iz jedne mreže u drugu. Krajem 2011. godine bonbon ima 100.000 korisnika. Bonbon mreža se vrlo često pokazala najisplativijom, a privukla je i veći broj urbanih korisnika kojima su mobilni podaci vrlo bitan dio mjesečne potrošnje.

Sjećamo se da je bonbon prvi u Hrvatskoj uveo kombinacije različitih opcija u tarifama, što omogućuje povoljniju cijenu, nisu korisnicima nametali naknadu za uspostavu poziva (čak su u šali izjavili da će korisnicima kojima nedostaje naknada izaći u susret i uvesti im tu naknadu).

Bonbon je bio originalan i po svojem pristupu u početku rada – svoj broj telefona tada niste znali sve dok niste nazvali drugu osobu. Cijena poziva prema svim mrežama je prije 11 godina iznosila 0,70 kn/min (uz obračunsku jedinicu od 60 sekundi koja je kasnije smanjena na 1 sekundu), SMS poruke su koštale 0,20 kuna dok je megabajt prenesenih podataka koštao 0,70 kn.

Kroz period od 11 godina bonbon je svojim korisnicima omogućio razne usluge poput prebacivanja kuna s jednog na drugi račun, prijenos nepotrošenih jedinica u sljedeći mjesec, uz prepaid ponudili su i pretplatu, velike popuste na internetske pakete… Kad se u Hrvatskoj pojavio Uber svojim korisnicima su omogućili dvije besplatne vožnje.

Naravno, ne smijemo zaboraviti niti na originalne i ponekad provokativne televizijske reklame koje su privlačile pozornost i nasmijavale nas svih ovih 11 godina. Bonbonu i u budućnosti želimo veliki uspjeh i još bolje ponude za hrvatske korisnike.