Od sada svoj automobil možete osigurati direktno preko mobitela

blank

Kroz samo nekoliko klikova mišem ili dodirom prsta po ekranu mobitela moguće je kupiti automobilsko i kasko osiguranje

Croatia osiguranje je lansiralo LAQO, prvo hrvatsko 100 posto digitalno osiguranje, što je bitno za istaknuti s obzirom da se takve usluge ne nude u velikom broju europskih zemalja, u samo nekoliko njih.

Razvoj usluge započeo je 1. prosinca 2019. godine. U Croatia osiguranju kao da su bili vizionari te su se na vrijeme počeli pripremati za današnje vrijeme kada je digitalno velika prednost u poslovanju, ali i u kupovini različitih usluga.

blank

Svi korisnici koji se do kraja 2020. godine odluče koristiti uslugama Croatia osiguranja, nakon prvog pristupa web i mobilnoj aplikaciji LAQO (čita se LAKO) dobit će 50 posto bonusa na iznos police obaveznog ili kasko osiguranja automobila. Nakon kupnje policu je prilikom tehničkog pregleda odnosno registracije potrebno samo predočiti na ekranu pametnog telefona.

Korisnici aplikacije LAQO dobit će i dodatni popust ukoliko godišnje prelaze manje od 10.000 kilometara. Dakle, ako manje vozite, manje ćete i platiti osiguranje.

Kako se koristi LAQO?

Samo korištenje aplikacije je jednostavno i traje manje od jedne minute: na web stranici laqo.hr je potrebno upisati registarski broj vozila, a zatim se automatski povlače podaci o vozilu. Slijedi još upis osnovnih podataka koje svi znamo napamet (ime i prezime, datum rođenja u formatu 01/01/2000, mjesto prebivališta, e-mail i broj telefona). Na desnoj strani ekrana ispisat će se iznos osiguranja (uračunat je popust od 5% za jednokratno plaćanje). Uz odabir obveznog moguće je kupiti i kasko osiguranje.

Moguća je kupnja dodatnih opcija – vuča i asistencija na cesti za 65 kuna, vozač i putnici za 68,40 kuna, zaštita bonusa u slučaju da vozač prouzroči prometnu nezgodu (u našem slučaju iznos je bio 120,18 kuna), tuča za 209 kuna, sudar sa životinjom za 287,38 kuna i kasko basic za 1149,50 kuna (pokriva se šteta na vozilu ako skrivite prometnu nezgodu zbog koje je aktivirano vaše obvezno osiguranje).

Slijedi odabir načina plaćanja – jednokratno ili karticom na obroke, a odabirom jednokratnog plaćanja dobit ćete 5% popusta. U nastavku pogledajte kako izgleda postupak:

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

Zatim se korisnik može prebaciti na Android ili iOS aplikaciju LAQO te unutar aplikacije pregledati sve svoje dokumente. Nadalje, pomoću aplikacije LAQO je moguće prijaviti i štetu koja nastane nakon sudara, a ukoliko je sve u redu ponuda od osiguravatelja stiže u roku od 24 sata.

Na predstavljanju aplikacije u Zagrebu najavljeno je skoro uvođenje digitalnog osiguranja i za kuće te putnog osiguranja, a Croatia osiguranje trenutno ulaže više od 200 milijuna kuna u digitalizaciju i razvoj novih proizvoda, izjavio je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Davor Tomašković
Davor Tomašković
Ivan Šarić, Davor Tomašković, Ana Zovko i Damir Sabol
Ivan Šarić, Davor Tomašković, Ana Zovko i Damir Sabol