Orange France za izgradnju 5G mreže odabrao Ericsson

blank

Ericsson će za telekom operatora Orange France u tri francuske regije izgraditi 5G mrežu koja će s radom početi tijekom 2020. godine

Ericsson trenutačno ima 80 komercijalnih 5G sporazuma i ugovora s operatorima, od kojih su 34 javno objavljena, uključujući 24 5G mreže koje su već u radu na četiri kontinenta.

Orange France je, uz implementaciju 5G radijske pristupne mreže, odabrao Ericsson i jačanje 2G/3G/4G mreže u tri francuske regije. Ericsson postaje glavni dobavljač radijske opreme za Orange France u sljedećih pet godina, a implementacija započinje odmah.

Ericssonovi 5G RAN proizvodi i rješenja iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava bit će implementirani u mrežu operatora Orange u francuskim regijama Sjeveroistok, Jugozapad i Ile de France/Pariz. Petogodišnji ugovor učinit će Ericsson glavnim isporučiteljem radijske pristupne mreže ovog operatora. Partnerstvo također uključuje usluge održavanja i implementiranja.

Implementacija započinje što je prije moguće kako bi 5G mreža operatora Orange France bila spremna za pokretanje 5G usluga još tijekom 2020. godine, kada frekvencije budu dostupne.
Kao dio zajedničkog pristupa energetskoj optimizaciji, proizvodi i rješenja Ericssonovog radijskog sustava poboljšat će ugljični otisak kroz bolju energetsku učinkovitost.

blank

Fabienne Dulac, zamjenik izvršnog direktora Orange France, kaže:
„Za Orange, implementacija 5G predstavlja ogroman izazov i jedan je od glavnih prioriteta našeg strateškog plana Engage 2025. Oduševljeni smo što nastavljamo svoje partnerstvo s Ericssonom, ključnim dugoročnim partnerom, kako bismo razvili moćnu i inovativnu 5G mrežu. 5G će omogućiti razvoj novih slučajeva upotrebe i novih usluga te pružiti atraktivnije iskustvo našim kupcima – u potrošačkom kao i u poslovnom segmentu. Ovim sporazumom Orange potvrđuje svoju ambiciju da bude lider u mrežama.“

Arun Bansal, predsjednik i voditelj regije Europa i Latinska Amerika u Ericssonu, kaže:
„Pored nevjerojatnih novih iskustava u širokopojasnoj mreži za mobilne korisnike, 5G će omogućiti transformiranje poslovanja, industrije i društva diljem Francuske. Radit ćemo u bliskom partnerstvu s kompanijom Orange France kako bismo to ostvarili i donijeli prednosti 5G mreže kupcima francuskog operatora. Današnja prekretnica u Francuskoj značajna je i u Ericssonovoj suradnji s Orangeom, istaknutim svjetskim partnerom“.

Ericsson i Swisscom pokrenuli su 17. travnja 2019. prvu veliku komercijalnu 5G mrežu u Europi. Swisscomovi korisnici 5G usluge koriste u 54 grada i zajednice širom Švicarske.