Pametni sat Fitbit Sense mjeri temperaturu tijela

blank

Američka tvrtka Fitbit je na sajmu IFA 2020 Special Edition u Berlinu najavila novu liniju proizvoda, a posebno se ističe inovativni pametni sat Sense

Fitbit Sense je najnapredniji tvrtkin zdravstveni pametni sat. Dolazi s prvim na svijetu EDA senzorom za upravljanje stresom, ima EKG aplikaciju te senzor temperature kože koji se može koristiti ne samo za mjerenje temperature tijela nego i za praćenje ovulacije. Ipak, treba napomenuti kako ovo nije pravi mjerni instrument za temperaturu, ali se može koristiti za praćenje temperature tijekom dana i noći.

blank

blank

Sat uz pomoć raznih senzora mjeri zasićenost kisika u krvi, dolazi u dvije boje s kućištem od nehrđajućeg čelika – Carbon/Graphite i Lunar White/Soft Gold. Cijena sata Fitbit Sense je 329,95 američkih dolara.

Sat se koristi s kompatibilnom mobilnom Fitbit ECG aplikacijom kako bi se nadzirao rad srca, a na ekranu pametnog telefona dobit ćete i savjete poput kontakta s vašim doktorom, vezano uz rezultat koji je sat izmjerio. Nadalje, sat sprema sve detalje, iz minute u minutu, oko vašeg kretanja unatrag sedam dana.

blank

Uz Bluetooth 5.0 se sa satom može i razgovarati nakon dolaznog telefonskog poziva, dobit ćete i poruke na ekran sata kao i različite obavijesti iz aplikacija na pametnom telefonu, a na poruke je moguće odgovoriti glasom. Moguća je i kontrola glazbe poput servisa Spotify, sve direktno s vaše ruke.

Ugrađena baterija omogućuje do šest dana rada. Od 10 do 80 posto baterija se puni za oko 40 minuta, a uz brzo punjenje nakon samo 12 minuta dobit ćete cijeli jedan dan korištenja sata koji je vodootporan do 50 metara dubine.

Pametni sati Fitbit Sense može se upariti s Android uređajima s verzijom OS-a 7.0 i više te Apple iOS 12.2 i više.

blank

blank

blank

blank

blank