Tehnika se u Berlin na sajam IFA ponovo vraća u rujnu 2021

blank

Od 3. do 7. rujna 2021. održat će se 97. izdanje sajma IFA u Berlinu, a već sad je 60 posto izlagačkog prostora rezervirano

Pod nazivom Tech is back odnosno tehnologije se vraćaju u Berlinu je održan 96. po redu IFA sajam. S obzirom da uvjete zbog koronavirusa, sajam je u manjem formatu održan u fizičkom obliku, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a sve se moglo pratiti i online kroz virtualnu platformu IFA Xtended Space.

blank

Ovogodišnji hibridni događaj u Berlinu pratilo je 6100 posjetitelja uživo, među kojima je bio i novinar portala Portofon.com, a 150 izlagača svoje je proizvode i usluge predstavilo unutar nekoliko paviljona, na 30.000 kvadratnih metara. Dodatnih 1350 izlagača iz 30 zemalja svijeta nastupilo je na IFA Xtended Space i na IFA Virtual Market Place. Više od 78.000 ljudi pratilo je IFA 2020 Special Edition online i generiralo 262.000 pregleda – gledajući uvodni govor prilikom otvaranja sajma u Berlinu, konferencije za tisak, ali i prateći panel diskusije i kroz istraživanje virtualnih predstavljanja proizvoda.

blank

IFA 2020 Special Edition ugostila je i događaj SHIFT Mobility meets IFA NEXT na kojem su nastupili mnogi startup-ovi, inovatori i mnoge tvrtke koje oblikuju budućnost mobilnosti i svakodnevnog života.

Tijekom tri dana svoje su proizvode na dvije pozornice i unutar tri paviljona predstavili LG (s impresivnom hologramskom prezentacijom) te TCL, BSH, Haier, Honor, Huawei, Miele, Neato, Qualcomm, realme, Satisfyer i mnogi drugi.

Sljedeće izdanje IFA sajma održava se od 3. do 7. rujna. Već sad postoji ogroman interes izlagača za IFA-u sljedeće godine, a više od 60 posto izložbenog prostora već je rezervirano za IFA 2021.

– Ovo je novi rekord. Nikada prije nismo imali tako velik interes, toliko prije početka sljedeće IFA-e, rekao je izvršni direktor IFA-e Jens Heithecker te dodao: „IFA 2020 Special Edition poslala je važan signal ‘tehnologija se vratila’, a oporavak i obnova industrije započinju ovdje i sada. Naravno, morali smo na ovogodišnjem IFA sajmu prihvatiti manji broj posjetitelja, ali pokazan je žarki interes svih da se sretnu u stvarnom životu, što nas usmjerava na pravi put prema snažnoj, cjelovitoj IFA 2021.”

Jens Heithecker
Jens Heithecker

– Posebno izdanje sajma IFA 2020 pokazalo nam je impresivnu moć inovacija. Također nam je pokazalo da su svijetu potrebni ovakvi susreti licem u lice između industrije, maloprodaje, potrošača i medija, a IFA je olakšala ove ključne veze, unatoč ograničenjima koja nameće pandemija”, izjavio je Dr. Christian Göke, izvršni direktor Messe Berlin.

blank