Huawei se priprema za novu eru, uz HarmonyOS

blank

Već u sljedećoj godini mogli bismo vidjeti prve Huaweijeve pametne telefone s operativnim sustavom HarmonyOS, najavljeno je na Developer konferenciji

Richard Yu, izvršni direktor Huawei CBG-a, najavio je smjer za HarmonyOS u svojem keynote predavanju. “Od danas je HarmonyOS otvoren za IoT uređaje od 128 KB do 128 MB, poput pametnih televizora, nosive opreme, automobila i još mnogo toga. U travnju 2021. otvorit ćemo ga za uređaje od 128 MB do 4 GB, a u listopadu 2021. dolazi HarmonyOS za uređaje veće od 4 GB”.

blank

Huawei je svoj operativni sustav HarmonyOS predstavio prošle godine. Od tada je za sustav razvijena linija uređaja koja omogućuje brzo otkrivanje uređaja, trenutno povezivanje, hardversku suradnju i dijeljenje resursa između više pametnih uređaja.

Danas je predstavljen HarmonyOS 2.0, koji donosi sveobuhvatnu nadogradnju postojećih distribuiranih mogućnosti, uključujući sabirnicu softvera, upravljanje podacima i sigurnosne značajke. Huawei također uvodi prilagodljivi UX okvir koji omogućuje developerima da brzo dosegnu desetke milijuna novih uređaja i korisnika.

blank

S najnovijim ažuriranjem, HarmonyOS će službeno biti otvorenog koda, a programeri će moći dobiti pristup emulatorima, SDK paketima i IDE alatima.

Uz podršku više od 1,8 milijuna registriranih programera širom svijeta, HMS (Huawei Mobile Services) brzo je izrastao u treći najveći ekosustav mobilnih aplikacija na svijetu u roku od godinu dana. Huawei AppGallery trenutno ima više od 96.000 aplikacija integriranih s HMS Core mogućnostima i više od 490 milijuna aktivnih globalnih korisnika. Uz to, trgovina je postigla i rekordnih 261 milijardu preuzimanja i distribucije aplikacija između siječnja i kolovoza 2020.

blank