Platforma ThinkShield for Mobile za maksimalnu sigurnost podataka

blank

Moto KeySafe ima sigurnosni procesor te pruža hardversku zaštitu najvažnijih informacija, poput skrivenog sefa u kući

Sigurnost podataka svima je bitna, ali bitni su i lakoća upravljanja, produktivnost te napredni servisi. Tijekom godina Motorola je razvila i poboljšala platformu ThinkShield for Mobile s ciljem pružanja maksimalne sigurnosti, jednostavnosti upravljanja, produktivnosti i naprednih usluga korisnicima na njihovim telefonima.

S Lenovo ThinkPhoneom tvrtke Motorola marka nastavlja svoju predanost pružanju neusporedive sigurnosti uvođenjem KeySafe. Uz Moto KeySafe Motorolini uređaji imaju sigurnosni procesor zahvaljujući kojem je sigurnost svih procesa unutar telefona podignuta na novu razinu, uz vrhunsku zaštitu osjetljivih podataka i informacija.

Osim softverske, KeySafe pruža i hardversku zaštitu najvažnijih informacija smanjujući sve pokušaje fizičkog napada na telefon. Kao potpuno fizički odvojen procesor od ostalih komponenti Moto KeySafe pomaže u sprječavanju zlonamjernih napada na primarni procesor.

blank

Jedan od načina zaštite je posjedovanje vlastite memorije unutar koje su pohranjeni svi osjetljivi digitalni ključevi. Osim toga, firmware koji radi unutar ovog procesora je dodatno “utvrđen” kako bi spriječio bilo kakve napade.

Uz ovu razinu zaštite osjetljivi procesi kao što je enkripcija podataka i podaci bolje su zaštićeni od naprednih napada. Moto KeySafe se najbolje može opisati kao skriveni sef u korisnikovom domu ili uredu. Svi Motorolini uređaji s platformom ThinkShield imaju vrhunsku zaštitu, ali uz Moto KeySafe odabrani uređaji imaju dodatni sloj zaštite koji ih štiti od naprednih napada.

Rješenje Moto KeySafe Motorola isporučuje u suradnji sa svojim partnerima – tvrtkama Qualcomm Technologies i Google. Implementacija Moto KeySafe temelji se na sigurnoj procesorskoj jedinici mobilne platforme Snapdragon 8+ Gen 1 i slijedi sigurnosne zahtjeve Androida za StrongBox Keymaster.

Zahvaljujući ovoj implementaciji Moto KeySafe korisnicima pruža certificiranu platformu s dodatnim naprednim sigurnosnim poboljšanjima. Uz Moto KeySafe osjetljivi procesi unutar telefona koriste dodatni sloj napredne autentifikacije. Primjer ovih procesa je zaključavanje uređaja pomoću PIN koda ili enkripcije podataka.

Motorola edge 30 ultra
Motorola edge 30 ultra

Kako bi ti procesi funkcionirali uređaj pohranjuje digitalne ključeve koji se provjeravaju svaki put kada se taj proces aktivira. Uz Moto KeySafe ovi digitalni ključevi pohranjuju se na zasebno mjesto s dodatnom provjerom autentičnosti za dodatnu zaštitu. Motorola KeySafe trenutno je dostupan na modelima ThinkPhone i edge 30 ultra.

Motorola ThinkPhone
Motorola ThinkPhone