Po magenta tipki odmah ćete znati o čemu se radi

blank

Hrvatski Telekom lansira T Phone i T Phone Pro, a iako za sada ne znamo cijene očekujemo da će ovo biti zanimljiva kupnja

Oba modela imaju glavni senzor kamere od 50 megapiksela, ali se konfiguracija drugih leća razlikuje – T Phone Pro uz također zajedničke senzore od 2 megapiksela za dubinske i makrosnimke ima i širokokutni senzor od 5 megapiksela.

Dva nova smartphonea stižu u prodaju 5. listopada 2022. te će biti dostupni prepaid i postpaid korisnicima, oba podržavaju rad u 5G mrežama uz 5G čipset MediaTek Dimensity 700 na taktu do 2,2 GHz, ali se razlikuju u mnogim detaljima. Povezuje ih još i magenta tipka za uključivanje uređaja te HD+ rezolucija ekrana.

T Phone Pro
T Phone Pro
T Phone
T Phone

I dok T Phone Pro ima veliki ekran dijagonale 6,82 inča, slabiji model T Phone ima 6,52 inča, uz 4 GB radne memorije. Pro izvedba ima 6 GB RAM-a i 128 GB dok T Phone ima 64 GB. U kućištima koja udovoljavaju IP52 zaštiti od prašine i prskanja vodom smješten je i utor za microSD kartice s mogućnošću proširivanja memorije do 2 TB.

Telefoni nastali u suradnji s Googleom imaju Android 12, a zajamčene su nadogradnje na Android 13 i Android 14, uz redovna sigurnosna ažuriranja jednom tromjesečno tijekom četiri godine. Nekima će biti bitan 3,5 mm ulaz za slušalice na oba modela, a T Phone Pro uz punjenje preko kabela snagom od 15 W podržava i bežično punjenje baterije od 5000 mAh.

U T Phone je ugrađena baterija kapaciteta od 4500 mAh te se puni samo preko USB-C konektora, bez podrške za bežično punjenje, a nema niti NFC čip koji se nalazi u T Phone Pro modelu tako da se s njim može obavljati i beskontaktno plaćanje. Oba modela preko prednje kamere (16 Mp kod Pro izvedbe, 5 kod obične) podržavaju otključavanje ekrana prepoznavanjem lica, a imaju i senzor otiska prsta.

Novi modeli, osim u Hrvatsku, stižu u prodaju još i u sljedeće zemlje: Austrija, Češka Republika, Mađarska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Poljska, Rumunjska i Slovačka. Očekivana cijena za T Phone je 199 eura dok će T Phone Pro koštati 249 eura.

T Phone
T Phone
T Phone Pro
T Phone Pro