Počinje nova sezona A1 Adria League

blank

Uz već standardne igre CS:GO, FIFA 21 i Brawl Stars igrat će se četiri popularna naslova, od kojih su dva već poznata

League of Legends i Clash Royale dva su nova popularna naslova koja će upotpuniti četiri već poznate igre koje se igraju na A1 Adria League. Preostala dva naslova otkrit će se naknadno uz koja će mamac biti nagradni fond od 200.000 kuna.

Ukupni nagradni fond za 2022 godinu:
Counter-Strike: Global Offensive (PC) – 10.000 €
FIFA (PlayStation) – 3.500 €
Brawl Stars (Mobile) – 4.000 €
Ostale igre – 8.000 €

Kvalifikacije za devetu sezonu prestižnog regionalnog esport natjecanja A1 Adria League uskoro počinju, a za 2022. godinu prilagođen je format i izgled lige.

Umjesto četiri igre, u devetoj sezoni A1 Adria League bit će ih čak osam. CS:GO, FIFA 22 i Brawl Stars će ostati u dosad iskušanom formatu, uz manje promjene, dok će se nove četiri igre održavati vikendom po principu otvorenih kvalifikacija i finalnog turnira. Uz najbolje League of Legends igrače u regiji vraća se i Clash Royale, uz dvije igre iznenađenja.

blank

Proteklu 2021. godinu obilježile su dvije uspješne sezone A1 Adria League u kojima su se rušili rekordi. Regionalni ljubitelji esporta pogledali su gotovo 29 tisuća sati uzbudljivog sadržaja uz 463 tisuća pregleda samo na YouTube kanalu. Usprkos pandemiji koronavirusa, održana su i dva finala u sklopu Reboot Online Games Weeka, a najbolji domaći Brawl Stars igrači, Lavvek, DzonDzon i Andrey, branili su boje naše regije na paneuropskom natjecanju Clash of Leagues.

Vraćaju se i A1 Gaming Weekendi i to u rekordnom broju. Njih čak šest održat će se između devete i desete sezone kako bi esport i gaming zabava bili dostupni tijekom cijele godine. Regionalni gejmeri imat će priliku natjecati se i uživati u još više igara u nešto opuštenijem formatu.

U lipnju će se u Osijeku održati još jedno izdanje gaming festivala Reboot Online Games Week powered by A1 u sklopu kojeg ćemo saznati i pobjednike 9. sezone A1 Adria League. Velika finala poklopit će se istovremeno s Pannonian Challengeom, svjetskom postajom natjecanja u ekstremnim
disciplinama kao što su BMX, skate, inline i scooter.

Datumi kvalifikacija:
Brawl Stars – 31. ožujka do 21. travnja 2022.
FIFA 21 – 1. travnja do 22. travnja 2022.
CS:GO – 10. travnja do 25. travnja 2022.