Zaba od sada nudi mobilno plaćanje putem Apple Pay usluge

blank

Uz prethodno dostupan Google Pay, Zagrebačka banka omogućuje više mogućnosti mobilnog plaćanja putem pametnog telefona

Apple Pay je funkcija koja je nedostajala korisnicima Zagrebačke banke. Ovaj beskontaktan, siguran i jednostavan način omogućuje obavljanje plaćanja različitim uređajima kojima se svaki dan koriste (Apple iPhone, Apple Watch, Apple iPad i Apple Mac). Usluga radi na principu NFC tehnologije za beskontaktna plaćanja.

blank

Istovremeno, podaci o vašoj kartici uneseni u pametni uređaj sigurni su jer se ne pohranjuju na uređaju i ne dijele prilikom plaćanja. Svako prodajno mjesto koje omogućuje beskontaktno plaćanje omogućuje i opciju Apple Pay s karticama Zagrebačke banke.

Karticu u Apple Wallet dodajte putem m-zabe u sljedećih nekoliko koraka:
• Uđite u izbornik Kartice
• Ispod odabrane kartice kliknite na “Add to Apple Wallet”
• Slijedite upute na ekranu
• Ako ne vidite opciju za dodavanje kartice, provjerite jeste li ažurirali svoju m-zabu.

blank

blank

blank

blank

blank

U postavkama mobilnog uređaja mora se odrediti način otključavanja zaslona mobilnog uređaja, i to: zaporkom, uzorkom, otiskom prsta ili skeniranjem lica. Ako nije postavljena sigurnosna provjera za otključavanje mobilnog uređaja Apple Pay se ne može aktivirati. Istu karticu inače možete koristiti i na više različitih uređaja.

Ovisno o uređaju, u Apple Wallet na jednom uređaju možete uključiti najviše osam do dvanaest kartica. Na iPhone 8, Apple Watch Series 3 i sve novije modele možete uključiti do 12 kartica, a na modele starije od navedenih možete uključiti do osam kartica. U tom je slučaju u postavkama mobilnog uređaja potrebno odabrati koja će kartica biti primarna za terećenje. Postavke → Wallet i Apple Pay → Standardna kartica.

Kako se dodaje Apple pay?

blank

Karticu možete dodati i na jedan od sljedećih načina. Na Apple iPhone uređaju otvorite aplikaciju Wallet. Dodirnite znak “+” u gornjem desnom kutu. Odaberite “Dodaj drugu karticu” i pomoću kamere na iPhoneu skenirajte podatke s odabrane kartice.

Inače, PIN koji je povezan s fizičkom karticom nikad se ne upotrebljava kao autentifikacijska metoda prilikom plaćanja Apple Payom. Plaćanje Apple Payom uvijek se autentificira nekim od postavljenih načina otključavanja zaslona mobilnog uređaja (zaporkom, uzorkom, otiskom prsta ili skeniranjem lica).

Za dodavanje na Apple Watch otvorite aplikaciju Apple Watch na svojem iPhoneu. Dodirnite “Wallet i Apple Pay” i odaberite “Dodaj kreditnu ili debitnu karticu. Odaberite “Dodaj drugu karticu” i pomoću kamere na iPhoneu skenirajte podatke s odabrane kartice.

blank

Na iPadu otvorite Postavke, dodirnite “Wallet i Apple Pay” i odaberite “Dodaj kreditnu ili debitnu karticu”. Odaberite “Dodaj drugu karticu” i pomoću kamere na iPadu skenirajte podatke s odabrane kartice.

Za dodavanje funkcionalnosti Apple Pay na Apple MacBook Pro s Touch ID-jem otvorite Postavke sustava, odaberite “Wallet i Apple Pay”, a zatim “Dodaj karticu”. Odaberite “Dodaj drugu karticu” i pomoću kamere na MacBooku skenirajte podatke s odabrane kartice.

blank

Uslugom Apple Pay možete se koristiti na mobitelu s iOS operativnim sustavom minimalne verzije 8.1 ili novijim. Navedena verzija uključuje sljedeće uređaje: iPhone 6, iPad mini 3, iPad Pro, Apple Watch 1 i sve novije modele telefona, tableta i sata. Putem Apple Watcha uslugom Apple Pay možete se koristiti i na mobilnim uređajima iPhone 5 i 5c.

Apple Pay trenutačno je dostupan za sljedeće kartice Zagrebačke banke:

• Visa debitna kartica kunskog tekućeg računa
• Visa debitna kartica kunskog žiroračuna
• Visa debitna kartica deviznog računa
• Standardna Mastercard kreditna kartica
• Zlatna Mastercard kreditna kartica
• Platinum Mastercard kreditna kartica
• go!card Mastercard kreditna kartica

Izgubite li ili vam bude ukraden uređaj u koji je postavljena usluga Apple Pay, odmah obavijestite banku o krađi, gubitku ili zlouporabi elektroničkog uređaja na kojem je instalirana aplikacija digitalnog novčanika s registriranom virtualnom karticom.

blank