Počinje nova sezona A1 Adria Lige: prilika za osvajanje vrijednih nagrada

blank

Ukupni nagradni fond za 2022. godinu je 200.000 kuna, uz poznate naslove stižu i novi, a dva naslova bit će iznenađenje

Deveta sezona A1 Adria Lige održava se pod motom odgovornog i sigurnog igranja, a uz poznate igre poput CS:GO, FIFA 21 i Brawl Stars od ove godine se snage odmjeravaju u čak četiri naslova, među kojima su League of Legends i Clash Royale, ali i dva koja će se otkriti naknadno.

Ponovo će se okupiti najjača imena gaminga iz regije, a kvalifikacije počinju za Brawl Stars 31. ožujka i FIFA 22 kvalifikacijama 1. travnja 2022. Ukupni nagradni fond za 2022. godinu:
• Counter-Strike: Global Offensive (PC) – 10.000 €
• FIFA (PlayStation) – 3.500 €
• Brawl Stars (Mobile) – 4.000 €
• Ostale igre – 8.000 €

„Vraćaju se i A1 Gaming Weekendi i to u rekordnom broju. Njih čak šest održat će se između devete i desete sezone, kako bi esport i gejming zabava bili dostupni tijekom cijele godine. Regionalni gejmeri imat će priliku natjecati se i uživati u još više igara u nešto opuštenijem formatu. Isto tako, u lipnju će se u Osijeku održati još jedno izdanje gejming festivala Reboot Online Games Week powered by A1, u sklopu kojeg ćemo saznati i pobjednike 9. sezone A1 Adria League“, istaknula je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda i marketinških komunikacija u A1 Hrvatska.

blank

Na A1 Hrvatska YouTube kanalu u travnju započinje peta sezona popularnog serijala Game Night. I ove sezone okupit će se popularni streameri iz regije koji će i dalje svake srijede u live streamovima igrati neke od popularnih igara: CS:Go, Roblox, Minecraft, Brawl Stars, Fortnite, Fifa i Pub G.

Na kanalu starta novi projekt A1 #GOAT u kojem će se razgovarati o brojnim temama iz svijeta gejminga, predstavljati flopovi, glitchevi, trikovi i ostale zanimljivosti koje su interesantne gejming zajednici. Još jedan novi projekt je A1 #GamingEdu – serijal videa bavit će se temama game developmenta, odgovornog ponašanja na internetu, ali i odgovornog gejmanja.

blank

Ove godine A1 Hrvatska u suradnji s gamerima i stručnjacima u ovom području potiče razgovor o temi sigurnosti. Održana je panel rasprava o odgovornom gejmanju, a Tomislav Ramljak, ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, smatra kako “ejmanje ima puno pozitivnih strana, ali nikako ne može biti rješenje za bijeg od stvarnog života i problema”.

Aleksandar Gavrilović, tajnik Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara i direktor gejming studija Gamechuck, tvrdi da je odgovornost i na proizvođačima igara koji ne smiju samo gledati na profit već i dobrobit svojih korisnika, pogotovo kada su u pitanju djeca.

blank

Gejmer PVT Mole istaknuo je da je govor mržnje nažalost prisutan u gejming svijetu, ali da ono što igrači ne znaju je upravo činjenica da nisu anonimni iza svog govora ili pisanja. „Svakome možeš ući u trag i možeš biti kažnjen. Uvijek i u svakom trenutku osoba mora biti odgovorna za ono što piše ili govori“.