Poco X3 NFC sa 120 Hz ekranom i novim načinom punjenja baterije

blank

Novi pametni telefon Android 10 Poco X3 NFC pokreće novi Qualcomm Snapdragon 732G, a ističe se i osvježavanjem ekrana od 120 Hz

Poco je u vlasništvu Xiaomija, a u siječnju ove godine odvojio ga je iz svog portfelja. Poco X3 NFC opremljen je 6,67“ FHD + DotDisplay zaslonom od 120Hz brzine osvježavanja zaslona i 240Hz brzine kojom zaslon reagira na dodir. Zaslon posjeduje i DynamicSwitch funkciju koja po potrebi automatski prebacuje brzinu osvježavanja zaslona na 50, 60, 90 ili 120 Hz i to ovisno o načinu korištenja uređaja kao i formatu sadržaja na ekranu.

blank

DynamicSwitch funkcija optimizira trošenje energije telefona prepoznajući koju je jačinu brzine potrebno održavati u slučaju intenzivnog korištenja poput igranja igrica ili u slučaju lakšeg korištenja poput čitanja.

Brzina od 240Hz osigurava čak 33% bržu reakciju zaslona na dodir u odnosu na većinu pametnih telefona na tržištu, čime Poco X3 NFC ima kompetitivnu prednost u odnosu na pametne telefone tog ranga na tržištu.

blank

Osjećaj potpune zaokupljenosti upotpunit će i par vrhunskih stereo zvučnika pri čemu 4cc gornji te 1cc donji zvučnik i 0,5 mm vibracijska amplituda osiguravaju kristalno čisti zvuk i potpunu prepuštenost igranju. Zvučnici imaju i mogućnost samočišćenja što osigurava dugoročnu kvalitetu neprigušenog zvuka.

Pokreće ga trenutno najjači Qualcommov 4G procesor – Snapdragon 732G čiju arhitekturu čine četverojezgreni Kryo TM 470 te Adreno 618 Elite Gaming series grafika, čime Poco X3 NFC može pružiti vrhunske performanse i AI mogućnosti. Kako bi se osiguralo nesmetano korištenje uređaja i besprijekorno korisničko iskustvo, Poco je u ovaj pametni telefon ugradio LiquidCool 1.0 Plus tehnologiju te veću bakrenu toplinsku cijev koji smanjuju zagrijavanje procesora za 6 stupnjeva.

Zahvaljujući najnovijoj Game Turbo 3.0 opciji, zaljubljenici u igre mogu dodatno optimizirati performanse i tako dobiti samo najbolje od moćnog hardvera. Osim toga, Poco X3 NFC opremljen je i linearnim motorom Z osi koji pruža savršeni taktilni feedback s više od 150 vibracijskih načina rada za različite načine korištenja.

blank

Na stražnjoj se strani Poco X3 NFC sastoji od četverostruke stražnje kamere – 64 MP glavne kamere, 13 MP ultraširoke kamere, 2 MP makro kamere i senzora dubine 2 MP. Glavna kamera telefona opremljena je Sony IMX 682 senzorom otvora blende ƒ/1.89 te 1.6μm 4-in-1 Super Pixel opcijom za detaljne i ultra čiste slike. Ultra širokokutna kamera od 13 MP može se pohvaliti vidnim poljem od 119° potpomognutim otvorom blende ƒ/2,2 i veličinom piksela od 1,0 μm, dok makro kamera od 2 MP i senzor dubine dodatno osnažuju mogućnosti glavne kamere.

S prednje strane Poco X3 NFC ima malu 3,8 mm točku koju čini kamera od 20 MP s otvorom blende ƒ/2.2 i Super Pixel opcijom od 1,6 μm, idealna za snimanje čistih selfija. Za one koji se žele izdvojiti iz gomile, Poco X3 NFC sadrži mnoštvo kreativnih značajki, uključujući šest opcija kaleidoskopa, Gold vibes način, Cyberpunk način, brojne nove foto filtre, kao i AI Skyscaping 3.0, koji predstavlja nove kreativne načine za uljepšavanje feed korisnika na društvenim mrežama.

Ljubiteljima videozapisa na raspolaganju je i 4K video snimanje kao i brojne druge značajke uključujući glatko zumiranje videozapisa, maksimum fokusa i AE / AF zaključavanje. Uključena
podrška za LOG / RAW format i Vlog način ne samo da osiguravaju da korisnici mogu snimiti svoje najvažnije trenutke u najvećoj kvaliteti već osiguravaju i proizvodnju video sadržaja za
profesionalne potrebe.

blank

blank

U Poco X3 NFC je ugrađena baterija jačine 5.160 mAh s 33W brzim punjenjem. U paketu dolazi i punjač jačine 33 W kojim će Poco X3 NFC biti spreman na 100% snage za samo 65 minuta, odnosno na 62% snage u pola sata i sve to zahvaljujući Middle Middle Tab (MMT) tehnologiji koja je promijenila standardni način punjenja baterija.

Naime, do sada je dotok električne energije u uređaj dolazio od dolje prema gore dok inovativna MMT tehnologija osigurava punjenje uređaja kojim će dotok električne energije dolaziti iz sredine i simultano se širiti prema vrhu i sredini uređaja. Na taj način osigurano je brže i konzistentnije punjenje uređaja te dugovječnost baterije.

Poco X3 NFC dolazi u varijantama od 6 GB RAM + 64 GB ROM i 6 GB RAM + 128 GB ROM, a u sklopu zagrebačkog i splitskog Mi Storea i online Mi Storea https://xiaomi-store.hr/, ovlaštenog distributera tvrtke Bijelić Co, očekuje se početkom listopada 2020. Shadow siva i Cobalt plava boje su u kojima dolazi Poco X3 NFC, a na stražnjoj se strani nalazi utisnut veliki naziv POCO.

blank blank

blank blank