Posjetite tehnološki sajam CES u Las Vegasu

blank

CES, najpoznatiji svjetski tehnološki sajam održat će se u Las Vegasu od 8. do 11. siječnja te će ugostiti 4500 kompanija, a lakši put do Las Vegasa omogućuje Trgovinski ured Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Izlagači će na CES-u (Consumer Electronic Show) izložiti najnovije tehnološke novitete i svoje vizije kroz hardver, sadržaj, a očekuje se 180.000 posjetitelja iz 150 zemalja svijeta među kojima su i posjetitelji iz Hrvatske. A do Amerike, odnosno do Las Vegasa možete doći i preko Trgovinskog ureda Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Trgovinski ured Američkog Veleposlanstva već nekoliko desetljeća postoji u Zagrebu, a slični trgovinski uredi smješteni su u američkim veleposlanstvima i konzulatima u gotovo 80 zemalja svijeta, saznajemo od Suzane Vezilić, specijalistice za informacijske i komunikacijske tehnologije koja za Trgovinski ured Američkog veleposlanstva u Zagrebu radi duže od 20 godina.

Olakšavanje i poticanje trgovinske suradnje između SAD-a i tih zemalja u opisu je Trgovinskih ureda, a konkretno hrvatski ured pomaže tvrtkama iz SAD-a pri uspostavljanju poslovnih kontakata s hrvatskim poduzećima.

blank
Suzana Vezilić, Trgovinski ured Američkog veleposlanstva u Zagrebu

Konkretno, pomažemo hrvatskim tvrtkama koje žele stupiti u kontakt s američkim dobavljačima roba i usluga, kao i poduzetnicima koji svoj kapital žele ulagati u SAD-u. Svakako bih savjetovala hrvatskim tvrtkama da nam se obrate za pomoć pri potrazi za američkim dobavljačima proizvoda i usluga, kao i pri uspostavi kontakata s njima. Naš ured ima pristup najboljim bazama podataka o poduzećima u SAD-u putem kojih možemo lako pronaći potencijalne dobavljače. Također, većina američkih tvrtki vidi Hrvatsku kao malo i nepoznato tržište pa su često vrlo rezervirane kad prime upit od ovdašnjeg kupca. Daleko su spremnije na suradnju ako im taj upit stigne preko Američkog veleposlanstva u koje imaju puno povjerenje. Sva je naša pomoć hrvatskim tvrtkama besplatna, mislim da nemaju što izgubiti ako nam se obrate, dodala je Suzana Vezilić koju možete kontaktirati putem elektronske pošte Suzana.Vezilic@trade.gov

Trgovinski ured Američkog veleposlanstva u Zagrebu zastupa i sajam CES u Las Vegasu. Planirate li putovati na sajam, preko ureda se možete potpuno besplatno registrirati čime ćete uštedjeti nekoliko stotina dolara. Druge pogodnosti koje ćete ostvariti preko ureda su besplatan pristup International Commerce Centru (ICC) u kojem možete koristiti besplatan internet, imat ćete piće i privatne prostorije za sastanke te prevodilačke usluge.

Delegati koji se registriraju preko Trgovinskog ureda Američkog veleposlanstva dobit će pozivnicu na domjenak Global Matchmaking and International Reception na koji budu pozvani svi delegati ostalih veleposlanstava širom svijeta, kao i izlagači, što je odlična prilika za druženje i razmjenu kontakata.