Povodom Dana žena održan je DigiGirlz dan

blank

Microsoft Hrvatska je u Zagrebu u suradnji s Algebrom organizirao DigiGirlz dan

U Algebra Labu u Zagrebu tijekom DigiGirlz dana sudjelovalo je 60 učenica osnovnih i srednjih škola iz Zagreba i okolice, zainteresiranih za karijeru u tehnološkom sektoru. Stekle su nova znanja i vještine koje im mogu pomoći u budućoj karijeri te su iz prve ruke čule iskustva žena iz IT-ja.

DigiGirlz dan organizirali su Microsoft Hrvatska i Algebra, kako bi ih motivirali i inspirirali da se usmjere prema STEM zanimanjima te steknu potrebne vještine i znanja za karijeru u tehnološkoj industriji.

blank

Tijekom dana poslušale su nekoliko predavanja i panel na kojem su sudionice podijelile svoja iskustva iz IT svijeta te sudjelovale na Minecraft radionici u organizaciji Algebrine Digitalne akademije. Nakon uvodnih predavanja, mlade sudionice su od Ane Mutak iz Microsofta mogle saznati kako što bolje sastaviti svoj životopis, a tijekom panela dobile su bolji uvid u karijere uspješnih žena koje rade u tehnološkim tvrtkama. O svojim iskustvima i izazovima s kojima se suočavaju govorile su Petra Franić (Microsoft), Gabrijela Korica (Microsoft), Katarina Krajina (Podravka) i Martina Vujić (BonsAI). Ispričale su kako su se zaljubile u tehnologiju, tko ih je inspirirao da se usmjere prema STEM zanimanjima te zašto uživaju u svom poslu.

Dnevni program završio je Minecraft radionicom na kojoj su sudionice, podijeljene u nekoliko grupa, kreirale SuperGirl STEM-inu te na zabavan način učile osnove programiranja. Tijekom radionice stekle su nove vještine koje im mogu biti korisne ako se odluče za karijeru u tehnološkom svijetu.

blank

Putem DigiGirlz događaja Microsoft želi značajno povećati broj mladih žena koje će odabrati karijeru povezanu s tehnologijom. Svrha događaja je razbiti mitove o tome što znači imati karijeru u tehnološkoj industriji te djevojkama pružiti priliku da iz prve ruke dožive što znači razvijati vrhunsku tehnologiju.

„DigiGirlz nastoji mladim djevojkama pružiti potrebnu stručnost i smjernice da bi uspjele u svijetu koji postaje sve ovisniji o najnovijim tehnologijama i inovacijama“, komentirala je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska te dodala: „Vjerujemo da će im ovo iskustvo pomoći da odbace sve stereotipe tehnološke industrije koja se primarno doživljava kao muška.“

blank

Više od 54.000 djevojaka sudjelovalo je u Microsoft DigiGirlz tehnološkim programima (kampovima i jednodnevnim događajima) otkada je program pokrenut 2000. godine, a događanja su organizirana u 48 zemalja. DigiGirlz djevojkama pruža priliku da sudjeluju u radionicama te predstavljanju proizvoda, kao i da među Microsoft zaposlenicima pronađu mentore s kojima dijele zajedničke interese.

Putem DigiGirlz programa Microsoft želi pomoći djevojkama da uz pomoć tehnologije promijene svoju budućnost te naglasiti potencijal nove generacije djevojaka koje će biti inovativni lideri u poslovnom svijetu sutrašnjice.