Projekt tenkovskih borbi osvojio prvo mjesto na Idea Knockoutu 2019

blank

Na šestom Bugovom natjecanju tehnoloških ideja Idea Knockout 2019 nastupio je 21 natjecateljski tim iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Pobjednički startup Iron Bull putuje na CES 2020 u Las Vegas

Dvije povratne avionske karte do Las Vegasa, hotelski smještaj u Las Vegasu, vožnje Uberom po Las Vegasu i izlagački štand na CES-u 2020 osvojio je indie-studio Iron Bull. Svoj proizvod predstavit će na najvećem svjetskom auditoriju: tech novinarima, investitorima i potencijalnim distributerima iz SAD-a i cijelog svijeta.

S projektom „real-life“ tenkovskih borbi Iron Bull se predstavio zajedno s još 20 natjecateljskih timova u coworking prostoru HUB385 u Zagrebu, na šestom izdanju natjecanja tehnoloških ideja Idea Knockout.

blank

Iron Bull je indie-studio za razvoj visoko-realističnih robotiziranih modela tenkova s operacijskim mogućnostima stvarnog tenka, uključivši njihovo pokretanje, sposobnost ispaljivanja projektila (plastičnih) i sustav za detekciju primljenih projektila i oštećenja. Tenk je opremljen širokokutnom kamerom i kontroliraju ga dva igrača. Proizvod je namijenjen simulacijama tenkovskih borbi u kojima igrači koriste razne taktike i manevre kako bi pobijedili prozivnike, pronašli njihove slabe točke i sveli njihove Health-bodove na nulu.

Drugo mjesto osvojio je projekt Organobox, uređaj za uzgajanje konoplje u sobnom ambijentu. Donosi sustav umjetne inteligencije, implementiran u svrhu prepoznavanja oboljenja biljaka, kao i digitalni sustav za upravljanje staklenicima/plastenicima.

Na treće mjesto žiri je svojim ocjenama smjestio ekipu Mundusa koja se predstavila svojim projektom pametne društvene igre s edukacijskom komponentom.

blank

Žiri Idea Knockouta činili su Iva Barbarić iz Zagrebačke banke, Tanja Ivančić iz Večernjeg lista, Doris Vukšić iz HAMAG-BICRO-a, Davor Simičić iz Varionice, Davor Tremac iz Ubera, Hrvoje Balen iz Algebre, Ivan Brezak Brkan iz Netokracije, Srđan Kovačević i Vlatko Matijević iz Orqe, Dragan Petric iz Buga te predsjednik žirija Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma. Nadzor regularnosti rada žirija obavljala je Suzana Vezilić iz Trgovinskog ureda Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Bojan Mušćet i Dragan Petric
Bojan Mušćet i Dragan Petric

Partner ovogodišnjeg Idea Knockouta Fil Rouge Capital investiciju od 10.000 eura ponudio je timu Cricky koji je predstavio projekt farme insekata koje imaju potencijal opskrbljivati hranom i proteinima za jelo velik dio svijeta. Na dodatne razgovore o mogućim investicijama pozvat će timove Copperpot interactive, Computer Vision, Duart, Flow Design Team, Inferno i Tatesoft. Sve ostale poziva da se za potencijalnu investiciju prijave na filrougecapital.com.

Idea Knockout 2019 se održao uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzorski su natjecanje podržali Algebra (gdje su se timovi besplatno obrazovali o tome kako održati što efektniji „elevator pitch“), Zagrebačka banka, Uber i HUB385. Pivo za sudionike osigurala je Varionica, a kavu DeLonghi. Zakusku za natjecatelje i posjetitelje je osigurao Fil Rouge Capital, a tijekom cijelog dana posjetitelji su se mogli provozati i na Greyp biciklima.