Predstavljen je Qualcomm Snapdragon 690 5G

blank

Prva 5G platforma u seriji 6, Snapdragon 690 5G, uskoro će doći u cijenom povoljnije pametne telefone mnogih poznatih proizvođača

TCL, HMD Global, LG Electronics, Motorola, Sharp i Wingtech uskoro bi mogli predstaviti svoje nove 5G pametne telefone koji koriste upravo predstavljeni Qualcommov čipset Snapdragon 690 5G. Nova platforma osmišljena je kako bi se 5G telefoni učinili dostupnijima širom svijeta, što znači da dolazi vrijeme povoljnijih 5G telefona.

Snapdragon 690 5G podržava AI (umjetnu inteligenciju), a Qualcomm u svojem priopćenju najavljuje živopisnu zabavu te dostupnost do dvije milijarde potencijalnih korisnika pametnih telefona. Qualcomm je do sada već predstavio 375 različitih 5G dizajna lansiranih ili razvijenih uz pomoć njihovih 5G rješenja.

Novi čipset Snapdragon 690 5G uključuje podršku za 4K HDR (10-bitni), što znači da će kamera podržavati snimanje do 192 megapiksela i više od milijardu nijansi boja. Bit će podržani i ekrani s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz čime će se omogućiti glatko korisničko iskustvo, bez zastajkivanja. Igranje igara u cloudu (oblaku) s više igrača također je funkcionalnost koju će novi čipset podržavati.

Srce novog čipseta čini procesor Qualcomm Kryo 560 koji donosi do 20 posto poboljšanja performansi u odnosu na prethodnika. Novi Modem-RF sustav optimiziran je za seriju 6 kako bi se po prvi put omogućile gigabitne brzine prijenosa podataka uz 5G pokrivenost.