Microsoftov Teams for Education dobio nove značajke

blank

150 milijuna korisnika platforme Teams for Education širom svijeta dobili su zanimljive novosti koje će biti korisne pri školovanju na daljinu

Učitelji će istovremeno vidjeti sva lica svojih učenika, učenici će tijekom razrednih sastanaka i tijekom predavanja moći podignuti ruku, a novost u Teams for Education je i predvorje za sastanak (Meeting Lobby).

Korištenje alata za učenje na daljinu sve se više koristi, a nakon nekoliko mjeseci učenja na daljinu edukatori su komentirali što je funkcioniralo, koji izazovi su i dalje aktualni te što očekuju od iduće školske godine. Microsoft najavljuje nove Teams značajke, među kojima su prošireni prikaz publike do 49 sudionika, prilagođene pozadine, uvidi o razredu te virtualne sobe za rad u manjim grupama.

blank

Način na koji učitelji podučavaju, a učenici uče potpuno se promijenio tijekom proteklih nekoliko mjeseci. Mnogi učitelji su, često i po prvi puta, uključivali nove metode u svoja predavanja. Te nove metode učenja trajno će utjecati i na učenike. Prijelaz na učenje na daljinu pokazao je da je važnije no ikad pomoći učiteljima da pronađu načine kako da se povežu s učenicima u digitalnom svijetu te ih motiviraju i potaknu njihov angažman.

Mnogi znakovi ukazuju na to da će se korištenje digitalnih alata za hibridno učenje i učenje na daljinu nastaviti i tijekom jeseni. Microsoft je zamolio 500 članova Microsoft Education zajednice, koju čine učitelji i ravnatelji iz cijelog svijeta, da podijele ono što su naučili dok su predavali na daljinu.

61 posto ispitanih reklo je da očekuju da će sljedeća školska godina započeti u hibridnom okruženju – mješavini učenja na daljinu i učenja u učionici – a 87 posto ih je komentiralo da očekuju da će, kada se učenje u potpunosti vrati u učionicu, koristiti tehnologiju više nego prije. Učitelji svoje tradicionalne planove nastave ne mogu jednostavno prebaciti u digitalno okruženje.

U mnogim slučajevima učitelji smatraju da samim izvođenjem predavanja uživo ne mogu za učenike stvoriti atmosferu uobičajenog školskog dana. Više od 50 posto ispitanih reklo je da su glavni izazovi s kojima su se susreli tijekom podučavanja na daljinu „potaknuti angažman učenika u digitalnom okruženju“ i „kako postići njihovo sudjelovanje“.

blank

Microsoft je predstavio nekoliko novosti za Teams for Education:

· Za učitelje mogućnost da istovremeno vide sva lica svojih učenika čini veliku razliku u učeničkom angažmanu, ali i doprinosi društvenoj i emocionalnoj povezanosti. Zato je od ovog mjeseca dostupan pretpregled, a od jeseni će svima na Teams platformi biti dostupan prikaz 7×7, što znači da će se na zaslonu moći prikazati do 49 sudionika odjednom. U jesen će učitelji moći napraviti virtualne Breakout Rooms, odnosno „sobe“ u kojima učenici mogu raditi u manjim grupama.

· Učitelji također trebaju više opcija da bi osigurali da svaki učenik može sudjelovati i da se svi glasovi čuju. Na platformi Teams for Education dodana je opcija koja učenicima omogućava da tijekom razrednih sastanaka i tijekom predavanja podignu ruku (raise your hand opcija). Učitelji mogu vidjeti i izvještaje o posjećenosti i razne uvide o svom razredu putem opcije Class Insights, inteligentne analize podataka koja pokazuje angažman učenika, uključujući njihove zadatke, metrike aktivnosti i ocjene, a u jesen stiže i novi pregled trendova.

blank

· Za učitelje je ključno da imaju kontrolu nad radom u učionici i da učenici budu sigurni. Tijekom ljeta Microsoft na platformu Teams dodaje nove opcije sastanaka koje sprječavaju učenike da započinju sastanke bez nadzora i omogućavaju učiteljima da odrede tko može prezentirati na sastanku. Također će imati mogućnost da kreiraju „predvorje za sastanak“ (Meeting Lobby) da osiguraju da se samo pozvani učenici mogu pridružiti sastanku – to dodatno osnažuje Microsoftov pristup sigurnosti i privatnosti, koji podržava više od 90 regulatornih i industrijskih standarda.

Teams for Education sada uključuju i integraciju s Kahootom, Prezijem, GO1, Nearpodom, Piazzom, Gaggleom i Moodleom, a stalno se dodaju nove integracije da bi se školama i sveučilištima olakšao rad na platformi Teams.