Prelazak iz OnePlus u HMD Global (Nokia)

Adam Ferguson
Adam Ferguson

Dosadašnji direktor marketinga za tvrtku OnePlus prešao je u HMD Global, dom Nokia telefona

Adam Ferguson novi je direktor product marketinga u HMD Globalu, domu Nokia telefona. Dosadašnji direktor marketinga za tvrtku OnePlus u Europi bio je na seniorskim marketing pozicijama u tvrtkama EE, Nestle i Unilever te donosi bogato iskustvo u FMCG sektoru.

Adam će biti odgovoran za vođenje sveobuhvatne strategije marketinga tvrtke HMD Global u čitavom portfelju Nokia pametnih telefona i mobitela. Adamovo imenovanje slijedi odmah nakon imenovanja Stephena Taylora koji se pridružio kompaniji kao glavni direktor marketinga, jer HMD Global nastavlja s jačanjem svog voditeljskog tima nakon mnoštva najava novih proizvoda. Adam će biti izravno odgovoran Stephenu Tayloru s obzirom da obojica razvijaju dugoročnu strategiju rasta za cijeli portfelj Nokia telefona.

Adam Ferguson, direktor product marketinga u HMD Globalu kaže:

Kao entuzijasta za mobilne uređaje, raduje me što sam se pridružio HMD Globalu, domu Nokia telefona. Nema puno uređaja koji privlače publiku i pobuđuju takvu lojalnost kao što to čine Nokia telefoni. Radujem se što ću sudjelovati u ovom naslijeđu i pomoći pružiti fanovima ono što očekuju – najbolje uređaje u kvalitetnom dizajnu i najnovijoj tehnologiji po pristupačnoj cijeni.

Stephen Taylor, direktor marketinga u HMD Global kaže:

Radujem se što ću blisko surađivati s Adamom u njegovoj novoj ulozi i uvjeren sam da će tim puno toga naučiti iz njegovog iskustva. On je uistinu marketinški lider sa širokim iskustvom u FMCG sektoru, telekomunikacijama i potrošačkim tehnološkim poduzećima što će bez sumnje pomoći pokretanju naše marketinške strategije proizvoda u nove i uzbudljive smjerove.

Stephen Taylor
Stephen Taylor

Adam Ferguson pridružuje se tvrtki u uzbudljivom trenutku nakon što je nedavno najavljen prvi
5G Nokia pametni telefon – Nokia 8.3 5G. S najvećim brojem novih 5G radio mreža do sad, ovaj pametni telefon pruža zaista globalnu pokrivenost s bržim vezama, demonstrirajući posvećenost HMD Globala da svojim uređajima i u budućnosti zadovolji potrebe svojih kupaca širom svijeta.

Nokia 8.3 5G
Nokia 8.3 5G

HMD Global je tvrtka osnovana 1. prosinca 2016. godine. Sjedište tvrtke je u finskom mjestu Espoo.