Prijeđite na e-račun, dobit ćete zeleni poklon

blank

Iskonovci i (Biljko)borci za Dan planeta Zemlje nagrađuju sve one koji misle zeleno, a za nagradu će dobiti Biljku-To-Grow

Iskonovci koji danas (22. travnja 2021.) prijeđu na e-račun na poklon dobivaju bosiljak, cherry rajčicu, peršin, papriku baburu, ružmarin ili korijandar. Za današnji zeleni prelazak na e-račun dovoljno je javiti se na biljkoborci@iskon.hr s e-mail adrese na koju se želi prebaciti primanje papirnatog računa te dodatno navesti podatke o vlasniku linije: ime, prezime, adresu i e-mail.

Naime, jedno drvo mora rasti između 15 i 20 godina kako bi se od njega potom izradilo tek 2000 računa. Iskon se odlučio priključiti akcijama na Dan planeta Zemlje nakon što se i sam – zazelenio, a pozivaju i svoje korisnike da to učine.

blank
Krešimir Madunović iz Iskona i Marina Andrijašević (Biljkoborci)

„Prošlogodišnju smo selidbu na nove lokacije iskoristili da i sami učinimo male, ali nama vrijedne korake u još odgovornijem ponašanju prema prirodi. U potpunosti smo izbacili plastičnu ambalažu iz ureda te je zamijenili trajnim posuđem, staklenim bocama, aparatima za kavu u zrnu… Uveli smo centralne stanice za sortiranje otpada, a radne prostore obogatili mnoštvom biljaka. I ambalaža u kojoj naši uređaji odlaze korisnicima napravljena je od 90 % ekološki prihvatljivih materijala, na tome ćemo još nastaviti raditi, a danas ćemo biti sretni ako nam se barem još nekoliko stotina Iskonovaca pridruži vlastitim malim zelenim korakom, tj. zamjenom papirnatog računa onim elektroničkim”, pojasnio je Iskonov generalni direktor Krešimir Madunović.

Biljkoborci, koji će zelene Iskonovce (i one koji to tek postanu, ali i one koji su već ranije prešli na e-račun tako da i oni mogu poslati svoje podatke u Iskon) nagraditi simboličnim, ali ipak vrijednim poklonom – Biljka-To-Grow koji se sastoji od čašice sa supstratom, uputama za upotrebu i pomno odabranim sjemenkama neke od šest ponuđenih jestivih ili začinskih biljaka. Ovako spremljena, Biljka-To-Grow od brige i njege zahtjeva još samo zalijevanje, bez obzira na to je li to u prozoru, u vrtu ili na balkonu.

Dakle, zamijenite svoj papirnati račun s e-računom koji će vam uskoro donijeti prvu sjetvu.