Ako se pitate što je to tako brzo na fotografiji, odgovor je: Huaweijev i Seresov automobil

blank

Uz 543 KS te 820 Nm okretnog momenta Seres SF5 stotku lovi za samo 4,68 sekundi, a ukupna autonomija mu je veća od 1000 kilometara

blank

Od srijede 21. travnja 20201. se u trgovinama Huawei (u Kini), uz mobitele, tablete, satove i druge elektroničke uređaje može kupiti i automobil. Pravi, pravcati električni automobil. Odnosno, hibridni automobil, ako se u obzir uzme cijela slika.

Seres je proizvođač električnih automobila i komponenti sa sjedištem u Santa Clari u Kaliforniji. Osnivač je Xinghai Zhang te ova tvrtka, osnovana u siječnju 2016. godine, predstavlja podružnicu tvrtke Chongqing Sokon Industry Group.

blank

Električni SUV coupe Seres SF5 rezultat je suradnje s Huaweije, upravo je predstavljen na međunarodnom auto salonu Auto Shanghai 2021, a prodavat će se samo u Kini, po cijeni od 216.800 kineskih juana (210.000 kuna).

Iako se Seres SF5 oglašava s dosegom većim od 1000 kilometara, toliko će moći prevaliti samo u kombinaciji s „range extenderom“. Inače, doseg mu je oko 180 kilometara, što je dovoljno za gradske uvjete.

Hump Intelligent Range Extender System je naziv tehnologije koju su zajednički razvili Huawei i Seres, a sastoji se od 1,5-litrenog četverocilindričnog benzinskog „pomagača“ koji će se koristiti za duža putovanja i u tom slučaju s jednim punjenjem baterije i jednim rezervoarom benzina Seres SF5 moći će prevaliti više od 1000 kilometara.

blank

Naravno, nas zanima što je u Seres SF5 ugrađeno od tehnologija. Web portal Smartlife.hr donosi sve detalje o pravom sportskom automobilu: uz Huawei HiCar omogućuje korisnicima neometano prebacivanje mobilnih aplikacija na središnju upravljačku ploču vozila, omogućujući pristup navigaciji, glazbi i ostalom te povezivanje s drugim pametnim uređajima. Dakle, glazba na vašem telefonu može se nastaviti slušati bez prekida kad uđete u automobil, putem 11 zvučnika.

Seres SF5 omogućuje još neke napredne mogućnosti poput napajanja drugih vozila u nuždi, ali i raznih trošila, poput indukcijskih štednjaka, stereo uređaja i ostalu opremu koja se koristi primjerice za kampiranje. Detaljnije na Smartlife.hr.

blank

blank

blank