Priopćenje Ericssona Nikole Tesle o djelatniku zaraženom koronavirusom

blank

Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije

Zaposlenik je u srijedu 19. veljače 2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. U petak 21. veljače bio je na radnom mjestu u Zagrebu. Prema dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23. veljače 2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa.

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te su u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama.

Ericsson Nikola Tesla od sutra, 28. veljače 2020. godine, nakon dva dana rada od kuće, nastavlja raditi na svim svojim lokacijama. Njihov oboljeli zaposlenik je stabilno i oporavlja se, a ostali zaposlenici koji su bili s njim u mogućem direktnom kontaktu te se nalaze u samoizolaciji, osjećaju se dobro i nemaju
nikakvih simptoma bolesti. U samoizolaciji će ostati do 6. ožujka 2020. sukladno nalogu epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

U međuvremenu ovlaštene stručne službe provode dezinfekciju svih kompanijskih radnih i pratećih prostora. Brzom reakcijom, internom i eksternom koordinacijom i komunikacijom te suradnjom sa svim nadležnim institucijama (Uredom za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Ministarstvom zdravstva, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Klinikom za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“), stvorili su potrebne preduvjete za neometan i siguran rad u kompaniji. Mjere pojačanog opreza i preventivnog djelovanja ostaju i dalje na snazi.

Također, napominju da su sve zaposlenice i zaposlenici, koji su poslovno putovali u inozemstvo u petak, 21. veljače i kasnije do zabrane putovanja 24. veljače, obuhvaćeni posebnim preventivnim mjerama. Za njih je organizirana kvalitetna stručna podrška iz Ericssona Nikole Tesle i lokalnih Ericssonovih kompanija u tim zemljama. Nitko od njih nema znakove bolesti.