Pristupačni pametni telefon: Pruža pouzdane performanse

blank

Alcatel 1 (2021) je pouzdani smartphone u kompaktnom dizajnu, ima povoljnu cijenu ali i neke napredne mogućnosti

Iako košta samo 59 eura, Alcatel 1 (2021) ne nudi samo osnovne funkcionalnosti nego i mnoge napredne. Recimo, Eye Comfort se brine za udobnost očiju umanjujući količinu plavog svjetla s vašeg zaslona, pomažući vam pri tome da smanjite naprezanje očiju.

blank

Dostupan od kolovoza 2021. u Volcano Black i AI Aqua bojama, pokreće ga 4G četverojezgreni čipset dok je operativni sustav Android 11 Go edition. Uz daleko slabije hardverske komponente, nego što je uobičajeno u današnjim pametnim telefonima, ovaj smartphone će isporučiti ugodno iskustvo. Alcatel ima 1 GB radne i 16 GB interne memorije (proširiva je microSD karticama do 32 GB).

Tajna je u optimizaciji operativnog sustava te korištenju mnogih cloud aplikacija, umjesto preuzimanja aplikacija na telefon, čime se smanjuje opterećenje ne samo procesora nego i memorije.

blank

Smart Manager pomaže u održavanju performansi, zahvaljujući inteligentnom upravljanju aplikacijama, optimizaciji memorije i načinima uštede baterije. Uz 5-inčni zaslon u omjeru 18: 9, Alcatel 1 (2021) idealan je za gledanje videozapisa u pokretu, sa zakrivljenom maskom koja pruža udoban, zaobljen prihvat telefona u ruci.

Fino izrezana tekstura na stražnjoj strani pruža protukliznu površinu protiv otisaka prstiju i efekt pomičnog svjetla koji nadopunjuje nježnu estetiku telefona. Masa telefona je ugodnih 134 grama, uz 9,9 mm debljine. Baterija je kapaciteta 2000 mAh, a uz rezoluciju ekrana od 480 x 960 piksela neće se previše opterećivati potrošnja.

Na stražnjoj se strani nalazi kamera od 5 megapiksela, podržava praćenje objekata koji se snimaju kako bi se dobili bolji fokus i bolja oštrina, a istu funkcionalnost (Face tracking) nudi i prednja kamera od 2 megapiksela. Alcatel 1 (2021) dostupan je kao dual SIM te s jednom SIM karticom.

blank