Samsung Galaxy Z Fold3 5G unboxing

blank

Pogledajte što u kutiji skriva jedan od najzanimljivijih uređaja današnjice. Ima dva ekrana i kameru skrivenu ispod ekrana

Hoćemo li kroz nekoliko godina konačno u džepovima i torbicama koristiti pametne telefone koji zauzimaju manje mjesta, a omogućuju ugodnije korištenje, veći ekran za surfanje i gledanje filmova? Zahvaljujući Samsungu to se već događa, a novi Samsung Galaxy Z Fold3 i Samsung Galaxy Z Flip3 stigli su već prvim kupcima u Hrvatskoj.

blank

I dok jedni smatraju da je to samo pomodnost, ovakvi preklopni uređaji sa savitljivim ekranima mogli bi postati mainstream. Iako je cijena za Samsung Galaxy Z Fold3 s 256 GB oko 14.000 kuna, što se mnogima čini previše, odlučite li kupiti vrhunski pametni telefon i vrhunski tablet, nećete to uspjeti za taj iznos novca.

Iako na prvi pogled novi Samsung Galaxy Z Fold3 djeluje sličan prethodniku Samsung Galaxy Z Fold2, novi model se ima s čime pohvaliti: ispod glavnog ekrana od 7,6 inča ugrađena je kamera od 4 megapiksela, a pojavljuje se kad odlučimo napraviti selfie. U drugim se situacijama kamera malo (ili malo više) nazire, kao i središnji dio na kojem se ekran savija.

blank

blank

Držite li ekran ravno ispred sebe, udubljenje se niti ne vidi. S bočne se strane ipak uočava. Ali, u praksi taj detalj nema nikakvog utjecaja na iskustvo korištenja jer se taj dio niti ne dodiruje prstima. Kućište je sada vodootporno, ekran radi s potpuno novim S Pen olovkama (ne radi s dosadašnjim olovkama jer vrh olovke može oštetiti površinu ekrana).

Samsung ponovo briljira na području na kojem je neprikosnoven vladar – oba AMODEL ekrana podržavaju 120 Hz osvježavanje, što se može osjetiti i vidjeti u mnogim situacijama. U video filmu pogledajte i neke starije Samsungove preklopne modele (A100, A300, E700) i jedan klizni mobitel D820. Vidjet ćete i prvi Galaxy Note iz 2011. godine te još dva Note modela.