Profesionalni fotoaparati imaju objektive, ima ih i Huawei P20 Pro

blank

Profesionalni fotografi desetljećima koriste fotoaparate s promjenjivim objektivima, ali sve češće u njihovim rukama viđamo jedan model mobitela – Huawei P20 Pro.

Vrijeme kad ćemo na stražnjem dijelu mobitela imati 5 ili čak 10 objektiva nije nešto što se ne bi moglo dogoditi već u skoroj budućnosti. Pogledajte novi Huawei P20 Pro. Vizionarski Huawei usudio se otići korak dalje od konkurencije i uobičajenog shvaćanja pametnog telefona s kamerama te su na stražnjoj strani kvalitetnog kućišta smještene čak tri Leica kamere. Tri objektiva su tamo s razlogom, nisu za hvalisanje pred konkurencijom koja ipak nije na tako visokom nivou i za sad ima dvije kamere.

blankSvaki profesionalni fotograf ponosno čuva svoje foto-objektive jer mu oni pružaju izuzetne mogućnosti snimanja, bilo u širem ili užem kutu, s boljim ili lošijim svjetlosnim uvjetima, a dohvatiti udaljene scene također nije nikakav problem. Potrebno je samo na tijelu fotoaparata zamijeniti objektiv s drugim, odgovarajućim te krenuti u foto avanturu. Ta je avantura vrlo skupa jer su kvalitetni objektivi mnogim fotografima neostvareni san, a svojom veličinom zauzimaju popriličan prostor u pratećoj torbi pa u novije vrijeme skupocjena foto-oprema ostaje kod kuće, a u zov avanture kreće se s pametnim telefonom u ruci koji podržava pro način rada.

Današnji pametni telefoni s kamerama izuzetno su napredni – uz ugrađenu kvalitetnu optiku imaju kompaktnije dimenzije, jednostavniji su za rad, a isto tako uvijek su s nama i za manje od jedne sekunde spremni zabilježiti trenutak koji se više nikada neće ponoviti. Znate onu uzrečicu: nije sreća imati ono što nemaš nego na najbolji način iskoristiti ono što imaš pored sebe.

blankPored sebe vlasnici Huaweija P20 Pro imaju ultimativni fotoaparat na kojem nije potrebno mijenjati objektive jer se oni “virtualno” mijenjaju zahvaljujući trima objektivima – središnjem 40-megapikselnom u boji, 20-megapikselnom crno-bijelom te trećem telefoto od 8 megapiksela. U pozadini se nalazi čipset Kirin 970 s ugrađenom jedinicom neuronske mreže te u stvarnom vremenu kroz 19 različitih kategorija raspoznaje svaki snimljeni piksel, a zatim se profesionalne vještine fotografiranja automatski podešavaju i ujednačavaju uz pomoć umjetne inteligencije.

Dostupno optičko i hibridno zumiranje s Huawei P20 Pro ne utječu na kvalitetu snimljenih fotografija, a uz umjetnu inteligenciju konačni rezultat su fotografije usporedive s najboljim profesionalnim fotoaparatima. Nadalje, s Huawei P20 Pro možete usporiti vrijeme te snimanjem trenutka u čak 960 sličica zabilježiti trenutke koje ne biste vidjeli svojim očima.

blankUgradnjom trostruke kamere Huawei je zaintrigirao sve one koji sebe smatraju profićem. Oznaku Pro(fesionalca) Huawei P20 Pro nosi s razlogom jer je “potukao konkurenciju u gotovo svim kategorijama te je zauzeo prvo mjesto na našim ljestvicama za Fotografiju i Video. Ako tražite trenutno najbolju kameru u pametnom telefonu, ne tražite dalje”, izjavio je DxOMark, cijenjeni industrijski standard za neovisno testiranje i ocjenjivanje digitalnih kamera, leća i pametnih telefona.

Nećemo se iznenaditi ukoliko u skoroj budućnosti stražnja strana smartphonea bude popunjena s još nekoliko fotografskih leća koje će istisnuti i u ropotarnicu povijesti poslati i profesionalne fotoaparate. Kompaktni i “idiot” fotoaparati bitku su protiv mobitela s ugrađenim kamerama već odavno izgubili.