Prva hrvatska 10 Giga optička mreža

blank

Donosimo sve cijene i sve detalje Telemachove optičke mreže koja je za sada dostupna samo u Novom Zagrebu

Telemach na hrvatsko tržište dovodi kombinaciju superbrzog interneta i fiksne telefonije, uz tri različita paketa.

Tijekom sljedećih pet godina Telemach svojom 10 Giga optičkom mrežom planira pokriti trećinu Hrvatske odnosno više od 500.000 kućanstava, a korisnici za sada mogu birati između tri paketa optičkog interneta s brzinama od 300 Mb/s, 1 Gb/s i 2 Gbps. Uz ove brzine korisnici već u startu dobivaju deset puta veće brzine od prosječne brzine interneta u zemlji, koja iznosi 30 do 40 Mb/s.

blank

Cijena za paket s download brzinom od 210 Mb/s do 300 Mb/s (upload 105 Mb/s do 150 Mb/s) je 139 kuna (129 kuna za Telemach mobilne pretplatnike). U paket 300 Mega je uključeno neograničeno telefoniranje preko fiksnog telefona prema svim Telemach mobilnim i fiksnim brojevima, 1500 minuta prema ostalim fiksnim brojevima u RH te neograničeni pozivi prema fiksnim brojevima unutar United Group fiksne mreže. Cijena poziva prema ostalim nepokretnim mrežama u Hrvatskoj je 0,12 kn/min, a prema pokretnim 0,73 kn/min.

Ovaj dio s pozivima unutar United Group fiksne mreže odnosi se na pozive prema brojevima koji su također u United grupi, a članice grupe su Telemach Slovenija, Telemach Bosna i Hercegovina, Telemach Crna Gora i SBB Srbija. Dakle, imate li rodbinu i prijatelje u ovim zemljama, a koriste Telemach usluge, možete besplatno telefonirati prema fiksnim brojevima.

1 Giga paket za 169 kuna (159 kuna za Telemach mobilne pretplatnike) omogućuje download brzina od 700 Mb/s do 1 Gb/s te upload brzina od 350 Mb/s do 500 Mb/s te iste uvjete što se tiče poziva kao i u prethodnom paketu 300 Mega. Potpišete li ugovor na 24 mjeseca, u prva tri mjeseca na računu ćete dobiti iznos od 1 kune.

Također samo jednu kunu mjesečno, ali tijekom prvih šest mjeseci (uz ugovor na 24 mjeseca), koštat će vas paket 2 Gige koji omogućuje download i upload brzinama od 1,4 Gb/s do 2 Gb/s te iste uvjete što se tiče poziva kao i u paketu 300 Mega. Cijena za paket 2 Gige je 299 kuna (289 kuna za Telemach mobilne pretplatnike).

blank

U sva tri paketa besplatno ćete na korištenje dobiti ruter. Instalacija usluge (dovođenje optike u vaš stan) je 1000 kuna, 500 kuna košta ako potpišete ugovor na 12 mjeseci, a jednu kunu uz potpis na 24 mjeseca.

U ovom trenutku optička mreža kompanije Telemach Hrvatska dostupna je za oko 7000 domova na području Novog Zagreba, a do kraja 2021. godine bit će omogućen pristup za više od 70.000 kućanstava.

Uvođenjem interneta i fiksne telefonije Telemach Hrvatska postaje operator s tri telekomunikacijska servisa i pozicionira se kao najnapredniji internetski servis i mreža. Upravo na to mislimo kada kažemo da smo posvećeni pružanju najnaprednije tehnologije našim korisnicima za najinovativnije proizvode i usluge i najbolje korisničko iskustvo. Investicija Telemacha Hrvatska u izgradnju superbrze optičke mreže pomaže ubrzanju hrvatske digitalne transformacije i boljem korištenju ekonomskih i socijalnih prednosti koje ona donosi“, rekao je predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Viktor Pavlinić.

Viktor Pavlinić
Viktor Pavlinić

Telemach će zahvaljujući podršci matične kompanije United Grupe uložiti 100 milijuna eura u izgradnju 10 Giga optičke mreže u Hrvatskoj. United Grupa obvezala se na investiranje do 230 milijuna eura u Hrvatsku u sljedećih pet godina, za proširenje optičke mreže koja omogućuje 10 gigabita u sekundi i u infrastrukturu mobilne 5G mreže.