Realme isporučio 200 milijuna pametnih telefona

Realme 6i
Realme 6i

Do sada je u svijetu u povijesti mobilnih telefona samo 14 brendova isporučilo takav broj pametnih telefona

Kineski brend Realme objavio je da su njihove globalne isporuke pametnih telefona premašile 200 milijuna jedinica. Brojka je postignuta u period od 2018. godine, kada se na tržištu pametnih telefona pojavio ovaj brend.

To je prekretnica, prema procjenama Counterpoint Researcha, što Realme čini petim najbržim brendom koji je dosegao ovu brojku. Realme je u 2021. imao 100 milijuna korisnika pametnih telefona na globalnoj razini.

U 2023. Realme je ušao u klub koji istraživačka tvrtka Counterpoint Research naziva “klubom od 200 milijuna”, prenosi Mobile World Live. Do sada je samo 14 brendova isporučilo ovaj broj pametnih telefona. Counterpoint Research otkriva da su samo brendovi Vivo, Samsung, Huawei i Apple uspjeli dostići brojku od 200 milijuna isporučenih telefona u manje vremena.

Realme je objasnio da je za njihovu prekretnicu u isporukama uvelike zaslužna strategija i ulaganje u istraživanje i razvoj usmjereno na poboljšanje dizajna i performansi njegovih uređaja, potez koji sažima vlastiti istraživački institut koji se fokusira na značajke zaslona, fotografije, igranja i punjenja telefona. Kažu da u 2024. planiraju povećati potrošnju na istraživanje i razvoj za 470 posto.

“Unatoč smanjenju globalnog tržišta pametnih telefona u posljednje dvije godine Realme je zadržao zdrav i stabilan rast čak i [kada] se suočavao s tržišnom konkurencijom i pritiskom vanjskog okruženja”, izjavili su iz tvrtke. Sljedeći model koji (sljedeći tjedan) planiraju lansirati je Realme GT5 Pro.