Svi su u padu, osim Honora!

blank

Nakon velikog uspjeha u Kini Honor nastavlja svoj pohod i na europskom tlu te jedini imaju pozitivno tromjesečje

Prodaja pametnih telefona u Europi u padu je 11 posto, pokazuju podaci tvrtke Counterpoint za treće ovogodišnje tromjesečje, u usporedbi s Q3 2022. godine.

Zapadna Europa pala za 8%, a istočna Europa doživjela je još veći pad – od 15%. Unatoč tom negativnom trendu Honor je uspješno upravljao tržištem te zauzeo čvrstu poziciju u Europi. Drugim riječima, Honor je jedini brend među prvih pet koji je porastao na godišnjoj razini i ušao je među top pet.

blank

Značajan rast Honora na izazovnom europskom tržištu, rezultat je revolucionarnog napretka sa serijom Honor Magic i nedavno predstavljenog pametnog telefona Honor Magic V2.

U posljednje tri godine Honor samostalno posluje te su ostvarili brzi rast poslovanja. Samo ove godine, tvrtka je ostvarila rast prodaje od gotovo 200% na inozemnim tržištima.

Kako bi ispunio nove strateške ciljeve Honor će nastaviti s optimizirati svoju dioničku strukturu, privući diverzificirani kapital i ući na tržište kapitala putem ponude dionica na burzi. Kada tvrtka započne proces pripreme za izlazak na burzu sastav Upravnog odbora postupno će se prilagođavati, u skladu sa standardima tvrtke kako bi se osigurala veća raznolikost za ispunjavanje relevantnih upravljačkih i regulatornih zahtjeva.

blank