ROG Phone 8 serija: Naglasak na funkcije koje su neophodne gejmerima

blank

Najveće unaprjeđenje je postignuto kod kamere koja ima stabilizaciju u 6 osi, a poradilo se i na boljem provođenju topline

ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro novi su modeli ASUS-ove uspješne serije gaming telefona, a dodatno su unaprijeđeni u odnosu na ROG Phone 7 i ROG Phone 7 Ultimate. Nova serija ROG Phone 8 predstavlja značajan pomak prema široj publici.

ASUS s novim modelima nudi svestraniji telefon s naglaskom na funkcije koje su neophodne igračima, a najveći napredak postignut je kod kamere koja se sastoji od 3 senzora – glavni Sony IMX890 od 50 MP dolazi s fenomenalnim Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0 sa stabilizacijom u 6 osi, a uz ultraširoku od 13 MP tu je sada i telefoto kamera od 32 MP s 3x optičkim zumom i OIS-om. Optička stabilizacija slike svakako je najveći napredak.

Prednja ultraširoka selfie kamera od 32 MP ima vidno polje (FoV) koje je povećano sa 73° na 90° kako bi bila savršena za grupne selfieje. Objektiv ima RGBW senzor koji osigurava čiste slike s manje šuma, čak i pri slabom osvjetljenju.

ROG Phone 8
ROG Phone 8

Nove ROG telefone pokreće trenutno najmoćniji čipset Snapdragon 8 Gen 3, a za prikaz slike koristi se 6,78″ Samsung E6 AMOLED ekran s frekvencijom osvježavanja od 165 Hz. Baterija je kapaciteta 5500 mAh pa ne morate brinite o autonomiji. Popis zanimljivih značajki upotpunjuju IP68 otpornost na vodu i prašinu te AI tehnologija.

Kako bi se omogućile maratonske sesije igranja bez pregrijavanja revolucionarni dizajn Rapid-Cooling Conductor — dio naprednog toplinskog dizajna GameCool 8 — provodi toplinu izravno od procesora do stražnjeg poklopca. Dodatno, potpuno novi hladnjak AeroActive Cooler X, koji se spaja na stražnju stranu kućišta, sada je 29% manji, ali nudi 1,2x veću toplinsku učinkovitost smanjujući temperaturu stražnjeg poklopca za čak 26°C.

ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro
ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro

Novi dizajn je do 15% tanji od prethodne generacije, bez žrtvovanja performansi, a naglasak je na vrhunskom dizajnu i izdržljivosti. ROG Phone 8 je prva na svijetu serija gaming pametnih telefona usklađenih sa standardom IP68, napravljeni da budu otporni na prodor prašine i vode tako da korisnici mogu uživati gdje god se nalazili.

Nova ROG Phone 8 serija uključuje jedinstvene prilagodljive elemente uključujući Aura RGB Lighting logo (ROG Phone 8) i Anime Vision Mini-LED zaslon (ROG Phone 8 Pro / Pro Edition), koji vlasnicima omogućuju da izraze svoju individualnost i kreativnost.

AniMe Vision je stražnji zaslon od 341 elementa koji može prikazati unaprijed postavljene animacije ili animacije koje je stvorio korisnik, a korisnici također mogu otključati tajne animacije dodirivanjem stražnje strane svog telefona s drugim ROG Phone 8 Pro / Pro Edition.

ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro
ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro

Memorija je dostupna u verzijama od 12 GB + 256 GB, 16 GB +512 GB te 24 GB +1 TB. Za sada nisu poznate cijene po kojima će se kod nas prodavati ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro, a u SAD-u će koštati 1100 odnosno 1200 dolara.

blank