Samsung Galaxy Fold preklopni uređaj

blank

Galaxy Fold ima prvi na svijetu 7,3-inčni Infinity Flex zaslon koji se preklapa u kompaktan uređaj s pokrovnim zaslonom te nudi nove mogućnosti multitaskinga, gledanja videozapisa, igranja igara i raznih drugih mogućnosti koja će upotpuniti ovo jedinstveno korisničko iskustvo.

blankSamsung pomiče granice s potpuno novom mobilnom kategorijom, a to je preklopni uređaj s prvim na svijetu Dynamic AMOLED Infinity Flex zaslonom. Glavni Dynamic AMOLED ekran nudi 7,3 inča u rezoluciji QXGA+, uz omjer 4,2:3 dok se cover ekran prikazuje u 4,6 inča i HD+ rezoluciji u omjeru 21:9. Fold je predstavljen istovremeno s četiri nova modela Galaxy S10e, S10, S10+ i S10 5G.

Samsung je izumio novi sloj polimera i stvorio zaslon za oko 50 posto tanji od tipičnog zaslona pametnog telefona kako bi se unutarnji zaslon mogao savijati. Novi materijal čini Galaxy Fold fleksibilnim i čvrstim, izgrađenim da traje. Galaxy Fold otvara se glatko i prirodno, poput knjige, i zatvara se u ravan i kompaktan uređaj ugodnim klikom. Da bi to postigao, Samsung je osmislio
sofisticirani zglob s više međusobno povezanih zupčanika. Ovaj sustav je smješten u skrivenom kućištu za besprijekoran i elegantan izgled, uz stereo zvučnike.

blankOd zaslona do kućišta, pa do svakog elementa koji možete vidjeti i dodirnuti – u Samsungu su razmišljali o svemu. Skener otiska prsta nalazi se na strani gdje se palac prirodno oslanja, tako da se uređaj lako otključava. Dvije baterije i njihove komponente su ravnomjerno raspoređene tako da se Galaxy Fold osjeća uravnoteženim u korisničkim rukama. Galaxy Fold dolazi u srebrnoj, crnoj, zelenoj i plavoj boji, koje s ugraviranom Samsung logotipom upotpunjuju elegantno prianjanje i završnu obradu.

Jedinstveni UX ugrađen samo za Galaxy Fold pruža nove načine kako izvući maksimum iz pametnog telefona. Uz istovremeno otvaranje više aplikacija korisnici sada mogu istovremeno otvoriti do tri aktivne aplikacije bez obzira na to što rade, reproduciraju ili dijele. Aplikacije i usluge kao što su Facebook, WhatsApp i YouTube dostupne za Galaxy Fold.

blankSamsung je opremio Galaxy Fold visokokvalitetnim čipsetom sljedeće generacije i 12 GB RAM-a s performansama sličnim osobnom računalu. Sofisticirani sustav dvostrukih baterija posebno je osmišljen kako bi pratio svaki korisnički potez. Galaxy Fold također može istovremeno puniti sebe i drugi uređaj putem reverzibilnog bežičnog punjenja, dok je povezan s običnim punjačem tako da drugi punjač korisnici mogu ostaviti kod kuće. Telefon pokreće 7 nm osmojezgreni čipset uz 12 GB RAM-a (LPDDR4x) i 512 GB (UFS3.0) memorije. Baterija je kapaciteta 4380 mAh, uz podržano brzo punjenje. Android je u verziji 9.0 Pie.

Sa šest objektiva – tri na poleđini, dva s unutarnje strane i jedan na poklopcu – kamera Galaxy Fold preklopnog uređaja ima ugrađenu fleksibilnost. Kamere su u konfiguraciji 10 megapiksela (cover kamera), 16 + 12 + 12 megapiksela (stražnja kamera) te prednja od 10 + 8 megapiksela. Galaxy Fold uvodi novu razinu multitaskinga, omogućujući korištenje drugih aplikacija tijekom video poziva. Galaxy Fold bit će dostupan u LTE i 5G od lipnja 2019. godine.

blankblankblank