Samsung je među pet najboljih globalnih brendova

blank

Četvrtu godinu zaredom je korejski brend odabran među pet najboljih, procijenio je Interbrand u evaluaciji vrijednosti svakog brenda

Interbrandovi najbolji globalni brendovi rangiraju se prema evaluaciji vrijednosti svakog brenda, što je rezultat sveobuhvatne analize financijskog poslovanja tvrtke, utjecaja brenda na kupnju potrošača i konkurentske sposobnosti brenda.

Prema Interbrandu, na procjenu tvrtke Samsung Electronics pozitivno je utjecalo dosljedno unaprjeđenje korisničkog iskustva na razini cijele tvrtke temeljeno na strategiji „One Samsung“. Povećana je razina povezanosti i poboljšano je iskustvo igranja videoigara pomoću raznolikog portfelja proizvoda tvrtke te SmartThings platforme.

Procijenili su ulogu tvrtke kao predvodnika u budućim inovativnim tehnologijama poput 6G mreže, umjetne inteligencije (AI), automobilske industrije, proširene stvarnosti (AR) i virtualne stvarnosti (VR). Cijene i kontinuirano jačanje ESG strategije kroz ekološki osviještene aktivnosti u svim linijama proizvoda.

Interbrand svake godine objavljuje svoj popis najboljih globalnih brendova, a na ovogodišnjem popisu otkriveno je da je vrijednost brenda Samsung dosegla 91,4 milijarde dolara i porasla za 4% u odnosu na prethodnu godinu. Prvo mjesto na listi zauzima Apple s 502 milijarde dolara vrijednosti brenda, a slijede Microsoft s 316 milijardi, Amazon s 276 milijardi te Google s 260 milijardi USD vrijednosti brenda.

Foto: Interbrend
Foto: Interbrend

Samsung nastavlja ulagati u vodeće tehnologije budućnosti poput 5G/6G mreže, umjetne inteligencije i automobilske industrije koje će omogućiti i osnažiti potrošače sutrašnjice. U sektoru poluvodiča, tvrtka je prepoznata po inovacijama koje su prve u industriji, kao što je DDR5 DRAM klase 12 nm, te aktivnom sudjelovanju u obećavajućim industrijama, od AI do automobilske industrije i naprednih mobilnih uređaja.

Okolišno, društveno i korporativno upravljanje, takozvana ESG strategija (Environmental, social and corporate governance) je bila glavna točka fokusa zbog značajnog utjecaja ekoloških aktivnosti tvrtke.

Aktivnosti uključuju povećanje upotrebe recikliranih materijala, poput plastike iz odbačenih ribarskih mreža, stakla i aluminija u Galaxy S23 i Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 serijama, otvoreno licenciranje daljinske tehnologije solarnih ćelija koja se koristi u televizorima, suradnju s Patagonijom na Less Microfiber filteru za perilice rublja te uvođenje AI načina rada u SmartThings Energy.