Samsung Knox u novoj Galaxy Tab A9 seriji

blank

Samsung je predstavio dva nova tableta koja se razlikuju prema veličini i osvježavanju ekrana, a različita je i baterija

Desetak godina znamo za Samsung Knox. Radi se o višeslojnoj sigurnosnoj platformi koja osigurava sigurnost i zaštićenost podataka na pametnim telefonima i tabletima. Dva nova tableta iz Galaxy A serije – Samsung Galaxy Tab A9 i Galaxy Tab A9+ nude naglasak na sigurnosti, uz Knox platformu.

U praksi, nadzorna ploča za sigurnost i privatnost omogućuje korisnicima da lako vide i kontroliraju što se događa s njihovim podacima. Uz funkciju privatnog dijeljenja sadržaja, sadržaj se šifrira prije dijeljenja.

Uz Knox pošiljatelj može postaviti dozvole za pristup, datume isteka i još mnogo toga kako bi bio bezbrižan prilikom slanja osjetljivih informacija, a uz Secure Wi-Fi korisnici mogu ponijeti svoj Galaxy Tab A9 ili A9+ na put bez brige o izlaganju rizičnim dijeljenim internetskim mrežama.

Uz to, i internetski je promet šifriran, a aplikacije za praćenje blokirane su tako da je pregledavanje privatno i sigurno. Sadržaje ćete pregledavati na LCD ekranima od 8,7 inča (Galaxy Tab A9) i stopi osvježavanja do 60 Hz te na 11 inča kod modela Galaxy Tab A9+ koji ima 90 Hz.

blank

blank

Uz radnu memoriju od 4 GB ili 8 GB te 64 GB ili 128 GB memorije i proširenje do 1 TB uz microSD kartice tablete na Androidu 13 pokreću Mediatek MT8781V/CA Helio G99 (A9) odnosno Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G na 6 nm (A9+). A9 ima dva zvučnika dok A9+ ih ima četiri.

Ugrađene su 8-megapikselna stražnja i 5-megapikselna prednja kamera kod A9+ (A9 ima 2 Mpx selfie kameru) dok su baterije različite veličine. Samsung Galaxy Tab A9 ima kapacitet od 5100 mAh, a – Samsung Galaxy Tab A9 plus od 7040 mAh. Pune se strujom snage do 15 W, s tim da ćete u pakiranju dobiti samo kabel a strujni adapter se prodaje zasebno.

Cijena za Samsung Galaxy Tab A9 je od 189 eura, a Samsung Galaxy Tab A9 košta od 265 eura. Oba tableta dolaze u tri boje kućišta: grafitnoj, srebrnoj i tamnoplavoj. Možete birati između LTE povezivosti kod A9 odnosno 5G veze kod modela A9+.

blank

blank

blank