Samsungov sat-mobitel i Note serija mijenjali su naš svijet

blank

Ovo su 3 ključne inovacije koje je u svijetu mobitela Samsung kreirao u posljednjih 50 godina

Tvrtka Samsung poznata je po inovacijama te stvaranju i razvoju vrhunskih proizvoda. Povodom 50. obljetnice, donosimo 3 ključne Samsungove inovacije koje su donijele pravu malu tehnološku revoluciju u naš svijet:

1. CDMA mobitel (1996.)

blank

Davne 1996. godine Samsung je lansirao svoj prvi mobilni uređaj – SCH-100. To je bio prvi uređaj koji je koristio CDMA tehnologiju, što ga je činilo prilično inovativnim u to vrijeme. Ovaj model je bio iznimno lagan i tanak te je imao prvu značajku prepoznavanje glasa.

Također, SCH-100 je imao mogućnost hvatanja vrlo osjetljivih zvukova, što se također smatralo naprednim za to doba, pa je Samsung izmislio novi slogan Strong in small sounds kako bi naglasio njegove mogućnosti. Krajem 1997. godine, godinu dana nakon što je prvi put pokrenut CDMA servis, Samsung je ostvario prodaju od milijun CDMA mobilnih jedinica.

2. Watch Phone (1997.)

blank

blank

Samsung je prva tvrtka koja je napravila sat koji je služio kao i telefon, još davne 1999. godine. Pomoću ovog jedinstvenog uređaja mogli ste provjeriti vrijeme i upućivati telefonske pozive 90 minuta bez potrebnog punjenja uređaja.

U kolovozu ove godine, lansiran je novi Galaxy Watch Active2. Ovaj pametni sat omogućuje korisnicima vođenje boljeg i zdravijeg života kroz male, ali značajne dnevne promjene – od dostizanja ciljeva, kao što su spavanje, fitness i upravljanje stresom, do učinkovitog izvršavanja zadataka.

3. Samsung Galaxy Note serija (2011.)

blank

blank

Samsung Galaxy Note serija zaživjela je 2011. godine, a u to vrijeme je bila prilično drugačija i inovativna u usporedbi s drugim pametnim telefonima, uglavnom zbog svoje veličine i S Pen olovke. Od tog trenutka, Samsung je neprestano poboljšavao svaki novi uređaj iz Note serije dodavanjem različitih inovativnih značajki svom izvornom dizajnu.

Najnoviji uređaji Galaxy Note10 serije predstavljeni su u kolovozu ove godine. Njihov kinematografski Infinity-O zaslon od ruba do ruba savršen je za gledanje i stvaranje različitog sadržaja, a kamera i revolucionarna S Pen olovka poboljšane su gotovo do savršenstva kako bi dodatno pridonijele nezaboravnom korisničkom iskustvu.