Samsungovu perilicu i hladnjak moći ćete ostaviti i nasljednicima

blank

Uz 20 godina jamstva na ključne komponente većine kućanskih uređaja Samsung će smanjiti otpad u okolišu

Na Bespoke Home 2022 virtualnom događaju u lipnju tvrtka Samsung je predstavila svoju viziju održivih rješenja u domu na konceptu Bespoke uređaja koji se prilagođavaju korisnicima i pružaju učinkovita rješenja u skladu s njihovim životnim navikama.

Konceptom se smanjuje otpad produljenjem životnog ciklusa Samsungovih kućanskih uređaja kroz pouzdanost jer česta zamjena kućanskih uređaja proizvodi fizički otpad, ali i troši vrijeme i energiju. Samsung kontinuirano ulaže velike napore za smanjenje tog otpada razvojem održivih rješenja koja se temelje na izdržljivosti pa su tako svojim korisnicima osigurali 20-godišnje jamstvo na digitalne inverterske motore i kompresore.

blank

Jamstvo se time povećava s dosadašnjih 10 godina na 20 godina, čime Samsung odražava povjerenje i predanost kod razvoja uređaja.

Tehnologija digitalnog invertera (DIT) je ključna komponenta kućanskih uređaja. Izgrađen nastavno na više od 25 godina istraživanja i razvoja DIT utječe na sve – od energetske učinkovitosti, performansi pa sve do izdržljivosti uređaja poput primjerice hladnjaka i perilice rublja.

U perilicama rublja DIT dolazi u obliku digitalnog inverterskog motora (DIM) koji se koristi za
okretanje i pulsiranje bubnja perilice tijekom ciklusa pranja rublja. U hladnjacima tehnologija digitalnog invertera nalazi se u obliku digitalnih inverterskih kompresora (DIC) koji djeluju kao srce uređaja, cirkulirajući hladni zrak kroz odjeljke.

blank

Za razliku od onih standardnih mogućnosti da se samo uključuju i isključuju Samsung DIC uz pomoć umjetne inteligencije prilagođava svoju snagu ovisno o okruženju. U praksi to znači da hladnjaci rade na višim postavkama snage tijekom vremena velike upotrebe, kao što je to primjerice tijekom dana, ali i na smanjenim postavkama snage kada je u pitanju niska upotreba – tijekom noći te tako štede energiju.

Obje tehnologije digitalnog invertera u hladnjacima i perilicama rublja certificirao je tim inženjera Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), nezavisnog instituta za ispitivanje. Riječ je o institutu koji je osnovan 1893. godine, a poznat je po svojim visokim standardima. Nakon više od 4000 ciklusa testiranja Samsungova perilica rublja s tehnologijom digitalnog invertera dobila je VDE oznaku koja označava sigurnost i kvalitetu.

Samsung će servisne dijelove potrebne za održavanje i servisiranje DIT komponenti omogućiti dostupnima kroz čak 20 godina.

blank