Službeno potvrđeno: sljedeći LG-jev smartfon imat će naziv G7 ThinQ

blank

Nasljednik modela LG G6 nosit će naziv LG G7 ThinQ, a mi vas podsjećamo na cijelu G seriju koja je startala 2012. godine. Bili smo i na mnogim svjetskim premijerama modela iz LG-jeve serije G.

LG E970 Optimus G

blankPrvi model iz LG-jeve G serije pametnih telefona s ekranom dijagonale 4,7 inča i 2 GB radne memorije predstavljen je u rujnu 2012. godine, a u to su vrijeme LG-jevi pametni telefoni u svojem nazivu imali oznaku Optimus.

LG G2

blankSljedeći model LG G2 (primijetite kako više nema oznake Optimus u nazivu) s također nepromjenjivom baterijom puno većeg kapaciteta nego kod prethodnika s 2100 mAh, od 3000 mAh uslijedio je 7. kolovoza 2013. godine – taj dan je novinar Portofon.com portala bio prisutan u New Yorku na predstavljanju modela koji je LG lansirao među vrhunske pametne telefone i od tog dana je za LG-jeve mobitele krenulo potpuno novo razdoblje.

blank

Predstavljanje LG G2 u Jazz Lincoln Centeru, na križanju Broadwaya i 60th Street New York

blank

Svi vodeći svjetski mediji u svoje usporedbe najjačih smartfona uključivali su i LG-jev model G2. Inače, G2 je bio prvi model kod kojeg je tipka za uključivanje i isključivanje telefona smještena na stražnjoj strani.

LG G3

blankUslijedio je LG G3 dostupan u dvije verzije radne i interne memorije – od 2 GB + 16 GB i od 3 GB + 32 GB, a ekran je povećan na 5,5 inča te rezoluciju od 1440 x 2560 piksela. Baterija od 3000 mAh može se izmjenjivati i bez odlaska u servis.

LG G4

blank

blankPonovo smo bili na svjetskoj premijeri, ovaj put u Londonu 28. travnja 2015. godine kada je LG predstavio model G4 s kožnim ili plastičnih poklopcem baterije od 3000 mAh koja se također može izmjenjivati. Ponuđeno je bežično punjenje, ekran je ostao isti od 5,5 inča uz quad HD rezoluciju.

blankLG G5

blank

blankU veljači 2016. godine, točnije 21. veljače odlazimo u Barcelonu te dan prije početka Mobile World Congressa LG predstavlja model G5. LG opet nudi nešto novo i drugačije – modularni smartfon kod kojeg se donji dio kućišta premazanog s metalnim premazom može odvojiti. Moguće je izvaditi bateriju od 2800 mAh, a modularno se na dno kućišta telefona mogu dodati razni dodaci poput LG Cam Plus koja ima vlastitu bateriju od 1200 mAh, tipku za okidanje te brid za pridržavanje u ruci, kao da se radi o pravom fotoaparatu; LG Hi-Fi Plus with B&O Play je dodatak za bolju kvalitetu glazbe koja se sluša preko slušalica. Pogledajte video:

Ekran je smanjen na 5,3 inča, radna memorija iznosi 4 GB, telefon je dobio senzor otiska prsta te USB Type-C za punjenje. Uz modularnost, velika novost je i dvostruka stražnja kamera od 16 + 8 megapiksela.

LG G6

blank

Godinu dana kasnije ponovo idemo u Barcelonu na Mobile World Congress, a 26. veljače 2017. godine prisustvujemo predstavljanju modela LG G6, ponovo s dvije stražnje kamere te s IP68 certifikatom za otpornost na prašinu i vodu, ekran je povećan na 5,7 inča. Iako je kasnije slavu pobrao Samsung s modelom Galaxy S8 i S8+, LG je ipak prije Samsunga predstavio telefon s ekranom u izduženom omjeru 18:9 te je tada pokrenut potpuno novi trend u mobilnoj telefoniji – uređaji koji na daleko veći način iskorištavaju prednju površinu telefona pa odjednom imamo manje dimenzijama pametne telefone s istim ili većim dijagonalama ekrana.

blankInače, ako se vratimo u 2007. godinu, pravi poznavatelji prilika u svijetu mobilne telefonije sjetit će se kako je LG KE850 Prada imala kapacitivni ekran kao i u to vrijeme predstavljeni prvi Apple iPhone, ali je Apple ipak prvi uspio javnosti predstaviti svoj novitet dok je LG sve to ranije najavio ali nije javno pokazao svoj telefon s 3-inčnim ekranom i 2-megapikselnom kamerom s Schneider-Kreuznach optikom.

blank

LG V30S

I ove 2018. godine bili smo u Barceloni na MWC-u, ali umjesto očekivanog LG G7 vidjeli smo nadograđeni model LG V30S – kao i prethodnih godina na premijerama u New Yorku i u Londonu, novinar portala Portofon.com bio je jedini prisutni novinar iz Hrvatske.
Pogledajte naš video koji smo snimili u Barceloni, a u rukama nam je LG V30S:

LG G7 ThinQ

Sad konačno dolazimo do najnovijeg modela iz serije G, LG G7 ThinQ. Sedma generacija pametnih telefona iz serije G bit će predstavljena 2. svibnja 2018. u New Yorku, a dan poslije i u Seulu u Južnoj Koreji. Naglasak na G7 ThinQ bit će na umjetnoj inteligenciji, a bit će to prvi LG-jev smartfon koji će u svojem nazivu imati ThinQ oznaku LG-jeve potrošačke elektronike,
kućanskih aparata i usluga koje koriste umjetnu inteligenciju kako bi korisnicima pružili praktične i korisne pogodnosti.

Očekivano, LG G7 ThinQ naslanja se na model LG V30S ThinQ, prvi LG-jev pametni telefon koji koristi tehnologiju umjetne inteligencije (AI) kao dio svojih temeljnih značajki. V30S ThinQ koristi tehnologiju umjetne inteligencije (AI) koja dodatno poboljšava najčešće korištene značajke, uključujući prepoznavanje glasa i tehnologiju Vision AI za praktičnije korištenje kamere prepoznavanjem scena u kojima se kamera koristi. LG G7 ThinQ podržavat će bolju međusobnu povezanost s LG-jevim uređajima poput kućanskih aparata, televizora i ostalih uređaja. S nestrpljenjem očekujemo prve detaljnije informacije o LG G7 ThinQ.