Sve rutinske aktivnosti će se do 2025. odvijati online

blank

Izgleda da će usvojene online navike, potaknute pandemijom koronavirusa, u budućnosti postati norma

Čak i nakon što pandemija prođe online upravljanje ključnim elementima svakodnevnog života ostat će realnost za ljude širom svijeta, zaključak je Ericssonovog ConsumerLab izvještaja pod nazivom “Budućnost urbane realnosti”.

Do sada najveće Ericssonovo istraživanje korisničkih navika predstavlja mišljenja 2,3 milijarde korisnika iz 31 zemlje koji će svojim online aktivnostima prosječno dodati 2,5 novih usluga do 2025. Predviđa se da će se vrijeme koje korisnici provode online u prosjeku povećati za deset sati tjedno do 2025.

blank

blank

Time bi se, predviđa izvještaj, trebao smanjiti jaz između umjerenih i naprednih online korisnika budući da su umjereni korisnici tijekom pandemije uveli u svoje svakodnevne živote više online usluga.

Glavni zaključci izvještaja:

• Sve rutinske aktivnosti će se do 2025. odvijati online; svaki drugi korisnik očekuje da će koristiti e-učenje za usvajanje novih vještina. Ubuduće će više od trećine korisnika naručivati namirnice uglavnom online.
• Kupovina lokalnih proizvoda će biti na prvom mjestu; djelomično potaknuti brigom za okoliš, više od polovine korisnika u cijelom svijetu očekuje da će kupovati više lokalnih proizvoda i namirnica što će postati novi standard.
• Premda polovina korisnika izražava zabrinutost za klimatske promjene, 67 posto ih u budućnosti želi povećati turistička putovanja; iako većina korisnika vjeruje da bi održivije opcije putovanja trebale biti dostupne, samo jedan od troje navodi da će se suzdržati od letenja prilikom privatnih putovanja u budućnosti.
• Vrijeme provedeno online će se u prosjeku povećati za 10 sati tjedno do 2025.; očekuje se da će se ovisnost o online platformama nastaviti i nakon pandemije, a korisnici predviđaju da će u prosjeku dodati 2,5 usluga u svoje dnevne online aktivnosti do 2025. Ovo naglašava važnost digitalne inkluzije u osiguravanju pravednog i otpornog života u budućnosti.

blank